A Honvéd Zrínyi SE nagy meglepetésre, de megérdemelten győzött hazai pályán 3:0-ra az NRK-Nyíregyháza ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az idei szezon második hazai mérkőzésére készülő fővárosiak heti felkészülését kisebb-nagyobb sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatti hiányzások hátráltatták. Mindezek ellenére a csapat edzője bízott benne, hogy játékosai tanultak az előző hétvégi, hajdúböszörményi 3:2-es vereségből, és taktikus játékkal, pont, vagy pontok szerzésével javítanak bajnoki mérlegükön.

A 22 perces első szett elején úgy tűnt, hogy sima győzelmet aratnak a vendégek, hiszen a játszma közepéig vezettek. Ezen időszakban a Zrínyi enervált támadásokkal, gyengén helyezett ejtésekkel, és sikertelen blokkokkal igyekezett ellenfele után. Az első időkérést követően az utasításokat betartva megkezdte a felzárkózást a Honvéd. Remek mezőnymunkával, pontos bejátszásokkal, javuló támadási statisztikával és helyenként látványosan jól sikerült blokkokkal megfékezte a nyíregyháziak lendületét a házigazda. 15:15-nél egyenlítettek a fővárosiak, majd ütőpárbaj nyomán 17:17-ig felváltva estek a pontok. Innentől elsődlegesen Heim-Puskás Ivett remek centerjátékának köszönhetően hárompontos előnyt szerzett a Zrínyi, amelynek lendületét Balázs István edző időkérése, és második cseréje sem tudta megtörni, mert a második játszmalabdát megoldva 25:20-ra nyerte a szettet (1:0).

A második szettet mindkét csapat változatlan összetételben kezdte. A játék során mindkét együttes alaposan odatette magát. Több nagy ütésváltás, látványos blokk és küzdelem volt a pályán. 7:7-ig kiegyenlített volt a játék, de innentől a Zrínyi irányított, és fokozatosan elhúzott ellenfelétől. A végjáték előtt hétpontos előnyt sikerült szereznie a házigazdának! 20:13-nál Szoldán Anna váltotta a feladóátló Csomáli Vivient, majd 21:15-nél Nagy Csenge lépett pályára a második sor négyesütője, Fábián Viktória helyére. A cserék nem változtattak a csapat lendületén, és az előnyt megtartva a huszadik percben 25:19-re megnyerte a szettet a Zrínyi (2:0).

A harmadik etapban mindkét csapat az előző játszmát befejező hatosával kezdett. Erről a 27 percig tartó szettről, a doberdói, vagy isonzói csaták hatalmas, öldöklő jelenetei juthattak eszünkbe! A játszma során sokáig az NRK vezetett, de szinte minden pont megszerzéséhez igazi csapatbravúrra volt szüksége, mert a hazaiak remekül küzdöttek, és tartották magunkat. Csak valami picike hiányzott, ami megfordíthatta a pontszerzési sorrendet, mert a hosszú, feszült labdameneteket követően rendre a vendégek neve mellé kerültek a pontok. 13:17-es állásnál már sokan a negyedik szettre gondoltak, amikor az előbb említett valami picike megdobbant, és egyre ütemesebben kezdett vért pumpálni a fővárosi lányok fáradni látszó testébe.

Ez nem volt más, mint a Zrínyis-szív. Minden pályán lévő játékosnak volt egy-két olyan váratlan mozdulata, megoldása, amelynek köszönhetően az NRK magabiztossága megtört, előnye egyre fogyott. 18:18-nál egyenlített a házigazda, majd innentől szintén felváltva estek a pontok. Az NB I-es színvonalú labdamenetek nyomán rendkívül szoros, feszült végjáték következett, ahol taktikai oda-vissza cserével, és az ezt követő NRK-szervarontást követően már a Honvéd jutott játszma- és meccslabdához. Az izgalmakat fokozandó, ezt a lehetőséget a vendégek még kétszer hárították, de harmadszorra már nem sikerült nekik, így a meccs 69 percében 28:26-ra megszerezte a győzelmet a fővárosi csapat (3:0).

A rendkívül jó színvonalú mérkőzésen mindkét csapat nagyon szeretett volna győzni. Talán ennek is köszönhető, hogy sok esetben látványos labdameneteket, és hatalmas küzdelmet produkáltak. Mindkét oldalon voltak szép és tudatos egyéni megoldások, de az igazi meglepetést a méretes, és ponterős Zrínyi-blokkok, a dinamikus centerjáték, a rutin és a csapategység jelentette. Mindezen tények okán igazán értékes három pontot szerzett a csapat!

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Honvéd Zrínyi SE — NRK-Nyíregyháza (20, 19, 26)
Békásmegyer, 30 néző. Játékvezetők: Mihály T., Harsághy
Zrínyi: Fábián V., Lakatos D., Szoldán G., Váradi, Csomáli, Heim-Puskás. Csere: Ehmann (liberó), Nagy Cs., Szoldán A. Edző: Kovács István
NRK: Berényi, Dávida, Poór, Ilyés, Roma, Erdős. Csere: Petróczy (liberó), Hengspergel, Szabó I., Sitku. Edző: Balázs István

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:7, 8:12, 11:13, 17:17, 24:19. 2. játszma: 3:3, 10:7, 13:12, 20:13, 21:16. 3. játszma: 3:9, 9:12, 13:17, 18:18, 22:23, 23:24, 25:24

A Honvéd Zrínyi a következő bajnoki mérkőzését október 30-án, vasárnap 15 órakor Jászberényben játssza.

Junior: Honvéd Zrínyi SE — NRK-Nyíregyháza 0:3 (—11, —11, —4)
Mint ismeretes, az együttműködési megállapodás alapján az Illés László által vezetett RUNKIL SE versenyzői, és három juniorkorú Zrínyi-játékos szerepel a juniormérkőzéseket. Ezúttal a csapatnak nem sikerült jól a játék a nyíregyházi utánpótlás fellegvár képviselői ellen. A közös edzések hiánya miatti összeszokatlanság, az eltérő játékrend okán bekövetkezett hibák megpecsételték a fővárosiak sorsát.

Junior képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Tiszavasvári SE — Hajdúböszörményi TE 3:0 (29, 23, 20)

(forrás: zrinyivolley.shp.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda zrínyi honvéd nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr923326572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása