A Békéscsabai RSE a várakozásoknak megfelelően simán nyert (3:0) hazai pályán a TFSE-KRA ellen a női NB I alapszakaszának hetedik fordulójában.

Bár az első pontot a vendégek szerezték, ezt követően nem rúgtak (ütöttek...) labdába hosszú ideig, miközben a házigazdák kilencszer eredményesnek bizonyultak kitűnő ütéseiknek, ejtéseiknek, blokkjainak köszönhetően. Fésüs Erzsébet nyitásai különösen nem ízlettek a fővárosiaknak. Forgás után továbbra is a házigazdák voltak elemükben, ekkor Soós Nikolett nyitásai okoztak zavart a TFSE soraiban. Jellemző: 15-nél már második idejét is kikérte Borkovits Zoltán edző. Az első szettet nagyon gyorsan, mindössze 13 perc alatt lezavarták a csapatok (1:0).

A második játékrész elején maradt a felállás, a vendégek rengeteget hibáztak, rosszul helyezkedtek, gyengén védekeztek. Nem úgy, mint a hazaiak, akiknek szinte minden ütésük bejött, a sánc remekül hatástalanított. Igaz, az egykori békéscsabai Hornok Nikoletta beállításával némileg javult a fővárosi csapat támadójátéka, de így is csak követni tudta a csabaiak csapatát. Az első technikai után tovább élénkült a TF játéka, de két pontnál jobban nem tudták megközelíteni ellenfelüket. Aztán megint békéscsabai percek következtek, fokozatosan elhúztak a viharsarkiak. Ahogy tíz pont különbség volt a két gárda között, Borkovits edző újra az időkérés lehetőségéhez nyúlt. Sőt, újabb két pont elvesztése után második idejét is kikérte. Ez némileg segített, de ehhez kellett néhány csabai hiba is. De ez sem veszélyeztette a részgyőzelmet, amelyet 17 perc alatt húzott be a hazai együttes (2:0).

A harmadik periódus elejére látványosan javult a fővárosiak védekezése, ezzel párhuzamosan lanyhult a házigazdák koncentrálóképessége. Ám ez az állapot átmenetinek bizonyult, az első technikainál már a hazaiak vezettek. Igaz, szerény egy ponttal. Csak ezt követően és lassan állt vissza a korábbi rend, fokozatosan elhúzott a csabai együttes. Aztán sokáig jobbára maradt a négy-öt pont különbség a két csapat között. Végül is ez volt a legszorosabb szett a mérkőzés folyamán, de nem okozott senkinek sem fejfájást a hazaiak közül a szett és a győzelem megszerzése.

NB I, nők, alapszakasz, 7. forduló

Békéscsabai RSE — TFSE-KRA 3:0 (6, 11, 17)

Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Pőcze, Nagy L.
Békéscsaba: Pallag 15, Fésüs E. 2, Horváth V. 9, Soós N. 13, Zielke 8, Vargas 4. Csere: Molcsányi R. (liberó), Czina 2, Jenei 2, Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
TF: Szűcs, Tóth Zs. 4, Gyenge 3, Jáka Sz. 2, Naszvadi 1, Fritz. Csere: Bánlaki (liberó), Hornok 6. Edző: Borkovits Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 9:1, 11:4, 19:4. 2. játszma: 4:1, 8:6, 12:6, 19:7, 21:10. 3. játszma: 0:3, 3:3, 3:5, 11:8, 14:9, 17:14, 20:15, 24:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Két szetten keresztül jól koncentrálva nagyszerűen röplabdázott a csapat. Aztán egy kicsit visszavett az iramból.
Borkovits Zoltán: — Egyelőre még nem tudjuk felvenni ezeknek a mérkőzéseknek a gyorsaságát. Egyedül a harmadik szettben játszotta azt a csapat, amit tud.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda nb1 tf brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr383307311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása