A Vasas-Óbuda-Hofeka juniorcsapata 3:0-ra győzött az jakai Röpisuli SE otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz harmadik fordulójában, szombat délelőtt.

A körülmények nem voltak a legideálisabbak, hiszen a teremben nem csak hogy nem volt fűtés, a fényviszonyok is elmaradtak a tökéletestől.

Jól kezdte a fővárosi együttes a mérkőzést, Gubicza Laura tekintélyt parancsoló sáncával szerezte meg a vezetést a Vasas, amely Stefanik Orsolya ászaival már 10:3-ra vezetett. Ezt a lendületet cserékkel próbálta megtörni az ellenfél, ám így is hamar tízpontosra nőtt a differencia (4:14). Ezután sem tudott közelebb kerülni a Vasashoz az Ajka, így Kőnig Gábor edző 21:10-nél pályára küldte Herczegfalvi Barbarát is. Szépen játszottak a vendégek, amihez ebben a szettben csak asszisztálni tudott a Röpisuli SE. 23:10-nél még időt kért Magvas Istvánné, de befolyásolni nem tudta már az eredményt (10:25, 0:1).

A második játszmában is jól kezdett a Vasas-junior, ám ezúttal nem hagyta magát az Ajka! Ezúttal Borsos Lili szállította a látogatóknak a pontokat, ennek ellenére nem tudott ellépni csapata (10:10). Ekkor Stefanik vette át a pontgyártást csapattársától, és erre már nem volt válasza a hazai együttesnek, így időt kért az Ajka (11:15). Ez sem segített, Major Lilla kiváló nyitásai ellen nem találtak megoldást. Kicsit megtorpantak a fővárosiak, ám ez csak arra volt elegendő, hogy faragjon hátrányából a hazai csapat, így is magabiztosan nyert a Vasas (17:25, 0:2).

A harmadik játszmára teljesen visszaestek a hazaiak, amit a látogató könnyedén ki is használt. Stefanik és Takács Bernadett is jól támadott, de a blokkolásban is sikeresek voltak. Fábián jól szolgálta ki társait, akik így magabiztosan támadhattak. 7:16-nál még időt kért a hazaiak edzője, ám ez sem állította meg a Vasast, amely végül 25:10-re megnyerték a harmadik felvonást is (0:3).

Kőnig Gábor, a Vasas edzője: — Helyenként röplabdáztunk, helyenként pedig csak kihasználtuk, hogy rutinosabbak vagyunk. Ebben a hidegben az időjárással, a fényviszonyokkal és saját magunkkal is küzdöttünk egy picit. Remélem, vasárnap lelkesebbek leszünk.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 3. forduló

Röpsuli SE Ajka — Vasas-Óbuda-Hofeka 0:3 (—10, —17, —10)

Ajka, 50 néző. Játékvezetők: Pelikán, Barabás
Ajka: Májusi R., Szabó D., Tóth-Fáber, Kovacsics, Májusi K., Szalai. Csere: Tordai (liberó), Őri D. Edző: Magvas Istvánné
Vasas: Fábián 4, Takács B. 11, Gubicza 11, Stefanik 17, Major 6, Borsos 7. Csere: Herczegfalvi 1. Edző: Kőnig Gábor

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas ajka nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr713307504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása