Az SZTE-EHÖK SE-Realio 3:1-re nyert a Tiszavasvári SE otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz második fordulójában. A szegedi lányoknak ez volt az első sikerük a bajnokságban.

Az első szettet magabiztosan kezdte a Szeged, néhány pont előnnyel, végig vezetve érkezett a hajrához. Ekkor azonban sikerült felzárkóznia a Tiszavasvárinak, így óriási csatában, 29:27-re tudta csak megnyerni a játékrészt a csongrádi együttes (0:1). A második szettben 15:15-ig fej-fej mellett haladtak a lányok, ekkor azonban sikerült négypontos előnyre szert tenniük a vendégeknek. A Tiszavasvári két időkérés sem segített, magabiztos játékkal hozták a szegedi lányok a játszmát (0:2).

A harmadik felvonást ugyanezzel a lendülettel kezdték, 18:14-re, majd 21:16-ra is vezettek. A hármas csere után azonban Tóth ütései és ejtései ellen tehetetlennek bizonyult a vendégcsapat, előbb felzárkóznia, majd szettet nyernie is sikerült a Tiszavasvárinak (1:2). A negyedik játszmát kicsit görcsösen kezdte a Szeged, nem voltak pontosak a bejátszások, a támadások sem bizonyultak elég hatékonynak, de Bíró nyitásaival és Molcsányi támadásaival 3:8-ról 8:8-ra sikerült egyenlíteni. Ezután megint a Tiszavasvári következett, szép támadásokat vezényeltek a hazaiak, és ismét elhúztak (17:14). A hajrában azonban sikerült egy újabb, utolsó lendületet szerezniük a szegedi lányoknak, 19:18-nál már a nyírségieknek kellett időt kérniük. Mezőnyben és támadásban sem hibáztak a csongrádiak, így 25:20-ra megnyerték a negyedik játszmát, ezzel megszerezve a bajnokságban első győzelmüket (1:3).

— Higgadt és fegyelmezett játékot kért tőlünk Csíkos Gábor, azt hiszem, ezt teljesítették is a lányok. Voltak szép támadásaink, javult a nyitásunk és a nyitásfogadásunk. Sok bosszantó hibát vétettünk, illetve a védekezés hatékonyságán is van még mit javítani — mondta Páder Zsófia, a Szeged játékosa.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Tiszavasvári SE — SZTE-EHÖK SE-Realio 1:3 (—27, —18, 26, —20)

Tiszavasvári, 50 néző. Játékvezetők: Jámbor, Daróczi
Tiszavasvári: Török, Homoki, Varga, Tóth D., Répánszkiné, Szombati. Csere: Sándor B. (liberó), Duzogh, Mikli. Edző: Kolozsi János
Szeged: Csintalan, Pelle, Molcsányi P., Fürdök, Morvai, Bíró A. Csere: Fodor Cs. (liberó), Szórád E., Páder, Krcelic. Edző: Csíkos Gábor

(forrás: szegedma.hu)

Címkék: bajnokság szeged röplabda tiszavasvári nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr213295463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása