A Veszprémi RC 3:2-re kikapott a Somogyjádi RSZSE otthonában a férfi NB II alapszakaszának második fordulójában. Az ötjátszmás összecsapás nagy csatát hozott az igazán rutinos vendéglátók, valamint a fiatal és tapasztalt játékosok elegyét alkotó vendégek között.

A bajnokság egyik legrutinosabb csapata ellen veszített mérkőzést, ám szerzett pontot a Man at Work Veszprémi RC. Nem a legerősebb csapatával érkezett a bakonyi együttes Somogyjádra, mivel a meccs reggelére az egyik center, Myszöglád Dániel belázasodott. Emellett Szűcs Péter sem volt százszázalékos, a fiatal liberó vállalta a játékot, de a héten betegeskedett.

Az ötjátszmás összecsapás nagy csatát hozott. Az első játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak néha tudtak csak egy-két pontos előnyt kicsikarni, de a Veszprémnek sikerült zárkóznia. Több játszmalabdát is hárítottak a látogatók, de végül a hazaiak szereztek előnyt (30:28, 1:0).

A második szettben aztán magához ragadta a kezdeményezést a Veszprém, és elhúzott hét ponttal! A Somogyjád cserélt, időt kért, de a vendégek növelték előnyüket (9:18). Amikor a bakonyiak húsz pont felett jártak, összeszedte magát a hazai csapat, és elkezdte ledolgozni hátrányát. Horváth Szabolcs helyett érkezett Garamvölgyi Olivér, és maradt is a szett végéig. A Somogyjád még feljött két pontra (19:21), de aztán a szett végéig nem tudott több pontot szerezni (19:25, 1:1).

A harmadik felvonásban is meggyőzőbben kezdtek a vendégek, kétpontos előnyt szereztek már az elején, amit tartottak a játszma közepéig. Aztán igazán belelendültek a veszprémiek, és öt pontra növelték a különbséget. A házigazdák időkérése sem tudta megállítani a bakonyiakat, akik újabb két pontot csináltak. A játszma aztán már nem volt veszélyben, magabiztosan nyert a Veszprém (18:25, 1:2).

A negyedik szett ismét kiegyenlített küzdelemmel indult, aztán hétnél megállt a Veszprém. A Somogyjád előbb három ponttal ellépett (10:7), amire Seck György egyből időt kért. Nem segített a pihenő, a somogyiak még hárommal növelték előnyüket. A Veszprémnek még volt ereje két pontot ledolgozni, de a játszma végére elfogyott a lendület, és egalizált a Somogyjád (25:21, 2:2).

Az ötödik szett aztán a teljes összezuhanással volt egyenértékű a VRC részéről. A látogató csak négy pontig volt méltó ellenfél (4:4). Ekkor került a nyitóhelyre az egyébként Veszprémet is megjárt kaposvári Erdei Tamás, aki végignyitotta a játszmát. A VRC nyitásfogadása teljesen szétesett, és az addigra nagyon elfáradó csapat nem tudott különösebb ellenállást kifejteni és pontot szerezni fogadásaiból (15:4, 3:2).

Seck György, a Veszprém játékos-edzője: — Pozitív, hogy kezd összeállni a csapat, a hibák azonban mindig rosszkor jöttek, sajnos. Ezen a napon ennyi volt bennünk, sok munka vár még ránk.

NB II, férfiak, alapszakasz, 2. forduló

Somogyjádi RSzSE — Man at Work Veszprémi RC 3:2 (28, —19, —18, 21, 4)

Somogyjád, 50 néző. Játékvezetők: Oláh, Sántosi
Somogyjád: Tóth T., Böcz, Erdei, Porkoláb, Jezeri, Hegyi. Csere: Molnár I., Kovács R., Szentes. Játékos-edző: Jezeri Tibor
Veszprém: Dolgos, Kráml, Saitz, Horváth Sz., Seck, Tóth T. Csere: Szűcs P. (liberó), Szalai, Dordzsceren, Garamvölgyi O., Széll. Játékos-edző: Seck György

(forrás: veszpremvolley.hu)

Címkék: veszprém röplabda nb ii vrc somogyjád

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr773290652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása