Javában zajlik a férfi NB I alapszakasz, de immár a HPQ-Szegedi RSE nélkül. A csongrádi klub még augusztusban döntött úgy, hogy anyagiak hiányában nem vesz részt a bajnokságban. Azóta sem változott semmi, megjósolhatatlan, mikortól lesz Szegeden ismét élvonalbeli férficsapat.

Hiába futkostak pénz után a HPQ-Szeged vezetői, nem sikerült annyi pénzt előteremteniük, amennyi elég lett volna az NB I-es szerepléshez. Ha fájó szívvel is, de nem maradt számukra más megoldás, visszaléptek a bajnokságtól. Varga Tamás elnök nem titkolta, a hétvégi meccsek nagyon hiányoznak.

— A mérkőzések, maga a közeg nélkül szegényebb az életem, az anyagiak előteremtésével járó jókora stressz viszont megszűnt — árulta el a klub első embere. — Sajnos annyi pénzünk sem volt, hogy főállású sportvezetőt alkalmazzunk, olyat, akinek munkaidőben kizárólag a szponzorkeresés lett volna a feladata. Támogató nélkül viszont egyetlen csapatsportágat, így a röplabdát sem lehet hosszú távon viszonylag magas szinten űzni.

A felnőttek visszalépése azonban nem jelenti azt, hogy a klub, a HPQ-Szeged megszűnt volna!

— Azon igyekszünk, hogy az utánpótlást rendbe tegyük — folytatta Varga Tamás. — Klubunk öt korosztályos csapatot üzemeltet, ez mintegy nyolcvan-száz gyerek sportolását jelenti. A mini lányokkal és fiúkkal, a gyermek korosztályú lányokkal és fiúkkal, valamint a serdülő lányokkal foglalkozunk. Ahogyan más egyesületeknél, nálunk is a szülők a főszponzorok. Az önkormányzati kiemelt, évi ötmillió forintos támogatásunk megszűnt, még nem tudjuk, hogy mennyi pénz érkezik a városházáról.

A nagy kérdés az, lesz-e ismét felnőtt férfi röplabdasport Szegeden, és ha igen, mikortól?

— Sajnos nem tudom rá a választ — reagált Varga Tamás. — Pénz nélkül nem megy a dolog, ha viszont megtelik a kassza, rögvest visszatérünk. Az utánpótlásban akadnak tehetségeink, azt gondolom, a tavalyi csapatunkból is legalább hatan-nyolcan az első hívó szóra ismét szerelést húznának, de az biztos, hogy igazolnunk is kellene. Az a baj, hogy erről csak feltételes módban beszélhetek. Hat éve töltöm be a klubban az elnöki teendőket, bevallom, belefáradtam az állandó szélmalomharcba. Ötletekben nem volt hiány, azt csőstül kaptuk, de abból még egy nyamvadt mezt sem tudtunk venni. Bevallom, nem olyan nagy probléma, hogy most nyugisabb az életem. Az elnökösködés mellett az Arany János Általános Iskolában testnevelőként dolgozom, ugyanott edzőként pallérozom a gyermek és a mini fiú csapatunkat. A lányaink képzése — Kovács Veronika, Magos Dóra Annamária és Hegedűs Tamás tanítványai — a Lila Iskolában folyik. A csapatunkba tartozik még Dávid Tibor elnökhelyettes is, aki a technikai ügyeket intézi.

Toborzó
A HPQ-Szeged a röplabdázáshoz kedvet érző 9-12 éves fiúk és lányok jelentkezését várja az info@szegedvolley.com e-mailcímen, telefonon Varga Tamásnál (+36 30 335 71 74) vagy Hegedűs Tamásnál (+36 30 257 31 64).

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged röplabda hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr353288255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása