A Man at Work Veszprémi RC hazai pályán csak 3:2-re tudta legyőzni a Kunhegyesi ESE csapatát a férfi NB II alapszakaszának első fordulójában. Élvonalbeli kezdőcsapattal álltak fel a bakonyiak, ugyanis Dolgos Attila, Seck György, Horváth Szabolcs, Kráml Szilveszter és Tóth Tibor is a keret tagja volt az első osztályú szereplés során.

Álmosan, szezon eleji formában kezdte másodosztályú szereplését a hazai csapat. A másik oldalon a fiatal, lelkes Kunhegyes magához is ragadta a vezetést. Aztán a Veszprém valamelyest magára talált, de mivel igazán meggyőző játékot egyik oldalon sem produkáltak, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak még mindig többet hibáztak a kelleténél, főként a támadások nem voltak elég hatékonyak, így nem sikerült jelentős előnyre szert tenni. A továbbra is lelkes és mezőnyben ügyes ellenfél kihasználta a veszprémi megingást, és többször is ellépett néhány ponttal. Húszhoz közel aztán rákapcsolt a Veszprém, majd a végjátékban Kráml Szilveszter vezetésével előnyt szerzett, amit aztán nem engedett ki a kezéből, és megnyerte a játszmát (25:21, 1:0).

A második játékrészben pontosabb, összeszedettebb játékkal kezdett a hazai csapat, amely a szett elején hárompontos előnyt szerzett. Szűcs Péter liberó pontos, hibátlan nyitásfogadással és mezőnymunkával segítette csapatát, míg Kráml Szilveszter már a hátsósorból is kitűnően támadott. Horváth Szabolcs helyére Dordzsceren Csingisz, majd Seck Gyögy helyére Saitz Balázs érkezett. A fiatalok meghálálták a bizalmat, mindketten jól oldották meg feladatukat. Tóth Tibor nyitásban és a hálónál is hozta megszokott kiegyensúlyozott játékát, amihez a fiatal gárda is hozzátette a magáét. A Kunhegyes továbbra is lelkesen küzdött, de a játszma nem forgott veszélyben hazai szempontból (25:19, 2:0).

Az előző szettet befejező csapat maradt a pályán, Tóth Tibor és Kráml Szilveszter jól támadott, centerben Myszöglád Dániel is jól oldotta meg a feladatát. A Veszprém hamar előnyt szerzett, jól működött a gépezet. Tízpontos differenciánál Tóth Tibor helyett Szalai Balázs, Kráml helyett Széll Dániel érkezett, feladóposzton Dolgos Attilát váltotta Garamvölgyi Olivér. Ezzel teljes kezdőcsapatát lecserélte Seck György játékos-edző, csak az addig is kitűnően mezőnyöző liberó, Szűcs Péter volt változatlan. Jelentős hátránya ellenére sem adta fel a Kunhegyes, és a fiatal Veszprémmel szemben magához ragadta a kezdeményezést.

Ledolgozta hátrányát a látogató, sőt hárompontos előnyt szerzett. Visszajött Dolgos és Tóth, Szűcs Péter továbbra is remekelt, de az ütők nem tudtak minden feladásból pontot csinálni. Tóth ütéseivel és pontos mezőnymunkával csökkent a hátrány, Myszöglád egyenlített (21:21) A vendégek megint elmentek egy ponttal, de Myszöglád blokkjával újra egál volt. Két hazai hibát követően ellépett a Kunhegyes, és innen már nem volt visszaút a Veszprém számára (23:25; 2:1).

Az eredeti veszprémi kezdőcsapat tért vissza a pályára egy kivétellel, centerben Saitz Balázs maradt. Kráml Szilveszter hátsósoros támadásból szerzett pontot, majd az első sorból is eredményes volt. A Kunhegyes továbbra sem adta meg magát, a fiatal csapat igen lelkesen és nagy kedvvel játszott. Tartotta előnyét a Veszprém, de két pontnál többel nem tudott ellépni. Aztán egy megingás a hazaiak játékában, a pillanatnyi pontatlanságot kihasználva egyenlített a Kunhegyes. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét együttes hozta a nyitásfogadásait. Két ütéshibának és két pontatlan nyitásfogadásnak köszönhetően előnyhöz juttatta ellenfelét a Veszprém! A lelkesen küzdő alföldiek tartották előnyüket, míg a hazaiak hibát hibára halmoztak. A végére teljesen összeesett a Veszprém játéka, ami elég volt a játszma, és egy értékes bajnoki pont elvesztéséhez (19:25, 2:2).

Az ötödik játszmában aztán összeszedte magát a hazai csapat, amely Kráml és Tóth ütésével, majd Myszöglád sáncával hárompontos előnyt szerzett. Seck és Kráml ásznyitásának köszönhetően 8:3-nál cseréltek térfelet a csapatok. Most a Kunhegyes hibázott többet, a hazaiak viszont pontosan támadtak. Hat ponttal vezetett a Veszprém, ekkor Myszöglád percei következtek. A fiatal center előbb beütött kettőt, majd sáncolta is ellenfelét. Az elfáradó Kunhegyesnek aztán már nem volt ereje, így viszonylag simán nyerte a Veszprém a szettet és hozta a mérkőzést (15:7, 3:2).

Tóth Tibor, Dolgos Attila és Szűcs Péter is hozta magabiztos, kiegyensúlyozott játékát, Kráml Szilveszter ponterős volt, de többet hibázott is. A csereként beállt Saitz Balázs és Dordzsceren Csingisz is jól oldotta meg feladatát, utóbbi a nyitásfogadásból és az ütésből is kivette részét. A meccs legjobbja ezúttal a center, Myszöglád Dániel lett, aki mindig jókor hozott extrát, amivel jelentősen hozzájárult csapata győzelméhez.

Seck György, a Veszprém játékos-edzője: — Örülök a győzelemnek, de lehetett volna simább is. Sokat kell még dolgoznunk, hogy elérjük a célunkat.

NB II, férfiak, alapszakasz, 1. forduló

Man at Work Veszprémi RC — Kunhegyesi ESE 3:2 (21, 19, —23, —19, 7)

(forrás: veszpremvolley.hu)

Címkék: veszprém röplabda kunhegyes nb ii vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr803273883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walakixo 2011.10.03. 14:53:22

Ezzel a cikkel csak egy baj van. Elfogulatlan...
Adott egy jó és szoros meccs.
Ameddig a Veszprém csapatából a szertáros is szinte név szerint van említve, addig a "kis" Kunhegyesből SENKI...
Az esélyesebb Veszprém hozta a kötelezőt, de akkor is...

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.10.03. 15:33:34

@walakixo: Nem tisztem és nem szándékom a veszprémieket és/vagy magamat védeni, de szerintem a cikkel semmi baj nincs, hiszen egy klubhonlapról származik, ezért az általad említett nevesítés — nem nevesítés, illetve minimális elfogultság belefér.

Nekem az nem szimpatikus például, hogy több egyesület internetes oldalán (pl. Veszprém) a két csapat összeállítása helyett csak a saját névsor szerepel. Az ellenfelet legalább ennyire tisztelni kellene, ha már a tudósításban nem említik őket...
süti beállítások módosítása