Nem sok hiányzott az óriási bravúrhoz, a miskolci röplabdázók BSE elleni győzelméhez! Az Albrecht-MVSC-MISI hazai pályán 3:2-re kikapott a címvédőtől a női NB I alapszakaszának ötödik fordulójában. Pedig a borsodiak már 2:0-ra, a harmadik szettben pedig 15:8-ra vezettek.

Az első és a második szettben érett, lendületes, ügyes játékot mutatott a hazai csapat. A nézőket magával ragadta az MVSC technikailag is remek produkciója: a lányok egyszerűen nem tudtak hibázni a mezőnyben és a hálónál sem. Már-már születőben volt a forduló bombameglepetése, hiszen a harmadik játszmában 15:8-ra elhúztak a borsodiak, de ekkor picit leengedtek, kissé elfáradtak a hatalmas tempóban, így már nem tudtak százszázalékosan koncentrálni.

A döntő ötödik szettben 9:9 után 12:11 volt a BSE-nek, aztán a hajrát idegileg jobban bírták a fővárosiak, akik a szerencsével sem álltak hadilábon. Az MVSC a vereség ellenére minden dicséretet megérdemel, már pusztán azért is rászolgáltak a vastapsra, hogy két óra tízperces csatára kényszerítették a bajnoki aranyérmest, és szereztek egy pontot.

NB I, nők, alapszakasz, 5. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — BSE 2:3 (23, 20, —21, —14, —13)

Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Sitkey, Mosonyi, Csarkó, Pető. Vezetőedző: Toma Sándor
BSE: Antal A., Vacsi, Tálas, Horváth A., Tóthné, Lakatos E. Csere: Tóth A. (liberó), Kondor T., Hackl. Vezetőedző: Fésüs Irén

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— Ha valaki előzőleg azt mondja nekem, hogy a címvédővel ki-ki meccset vívunk és három-kettőre kapunk ki, akkor elfogadom. Elégedett vagyok, de... A harmadik szettben hétpontos előnyünknél fejben elfáradtunk, pedig ha ez nem történik meg, akkor három-nullára győztünk volna. Végül ugyan kikaptunk a bajnoktól, de jól vizsgáztunk és erényeinkből kell tőkét kovácsolnunk.
Fésüs Irén: — Olyan viszontagságos körülmények között érkeztünk meg Miskolcra, hogy el sem merem mesélni. Aztán a bemelegítéskor megsérült az egyik feladóm, így a puszta győzelemnek is örülök. Miskolcra egyébként mindig félve jövünk, a borsodiaknak ügyes fiataljai vannak, remek csapattal rendelkeznek.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 bse mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73273086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása