A BSE hazai pályán 3:2-re nyert a Békéscsabai RSE ellen a női NB I alapszakaszának negyedik fordulójában. Mindkét csapatnak ez volt az első pontvesztése.

Már a találkozó előtt tudható volt, hogy a forduló egyik legnagyobb mérkőzésére van kilátás. Ennek fényében veselkedtek neki a csapatok a meccsnek. Forrt a levegő a csarnokban, hihetetlen izgalmak voltak kilátásban.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban, a Békéscsaba játékosain kis megilletődöttség érződött. Az első technikai szünetben 8:5-re a BSE vezetett. Ezután némileg megrázták magukat a vendégek, kezdett összeállni a védekezésük is. Fel is zárkóztak egy pontra. Oda-vissza záporoztak a szebbnél szebb támadások, amelyekből ekkor rendre a hazaiak kerültek ki győztesen. 18:12-nél Kormos Mihály úgy döntött, időkéréssel szakítja meg az ellenfél lendületét. Ez kicsit megnyugtatta csapatát, és a szett végére sikerült közelebb zárkózniuk, de a játszmát így is a hazaiak nyerték 25:18-ra (1:0).

A második etapra már sokkal nyugodtabban vonultak fel a viharsarkiak. A játszma elején felváltva estek a pontok, 8:8-ig mindkét együttes tudta tartani magát. Ekkor a békéscsabaiak sebességet váltottak, és Fésüs Erzsébet jó nyitásaival, valamint Zielke bombáival megléptek (9:16). Ezt az előnyt a játszma végéig sikeresen megtartották és egyenlítettek (20:25, 1:1).

A következő szettben Fésüs Irén úgy döntött, más összeállításban küldi pályára játékosait. Gregori Martina, Hackl Szilvia és Antal Anett is a pályán volt. A frissítés jót tett a csapatnak, 6:2-re, majd 8:4-re is ők vezettek. A vendégek ezután megkezdték a felzárkózást, 11:11-nél utol is érték a hazaiakat. Ekkor az előző játszma kezdett megismétlődni, de most fordított előjellel. Most a BSE-nek sikerült egy fokkal jobban röplabdáznia, és elhúznia ellenfelétől. A szett vége ismét 25:18 a fővárosiaknak (2:1).

A negyedik játszmában az előzőekből kiindulva azt lehetett gondolni, hogy most a Békéscsaba percei következnek, és így is történt. Pallag Ágnes és Soós Nikolett megállítatlanok volt, Molcsányi Rita mindent összeszedett mezőnyben, és Zielke bombáit sem tudta hatástalanítani az ellenfél. 9:9-ig fej-fej mellett folyt a játék, de miután Fésüs Erzsébet nyitásra forgott, nem volt megállás. Taktikus, jó szerváival nem tudott mit kezdeni az ellenfél, és a hálónál Soós, valamint Zielke minden átjövő labdát blokkolt. Ezeknek köszönhetően egyenlítettek ismét a vendégek (2:2).

Az ötödik játszma az előzőeknél is nagyobb izgalmakat hozott. Fogukat összeszorítva, tiszta szívvel küzdöttek a békéscsabai lányok. Egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb különbséggel ellépni. Mindenki a maximumot hozta ki magából. A végén a hazaiaknak jött ki jobban a lépés és behúzták a mérkőzést (3:2).

Összességében senkinek nincs oka elkeseredni. Nagyon jó, küzdelmes mérkőzésen minimális különbséggel maradt alul a Békéscsaba, és a szurkolók vastapsa kíséretében vonulhattak az öltözőbe a játékosok.

NB I, nők, alapszakasz, 4. forduló

BSE — Békéscsabai RSE 3:2 (18, —20, 18, —18, 12)

Városmajor, 150 néző. Játékvezetők: Ujházi, Tillmann
BSE: Tálas 8, Vacsi 14, Lakatos E. 6, Szombathelyi Sz. 10, Horváth A. 8, Tóthné 11. Csere: Tóth A. (liberó), Antal A. 11, Gregori 1, Hackl 1. Edző: Fésűs Irén
Békéscsaba: Vargas 1, Zielke 21, Fésüs E. 5, Horváth V. 10, Soós N. 29, Pallag 12. Csere: Molcsányi R. (liberó), Jenei, Kerepeczki, Czina 1. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 13:12, 16:13, 18:12, 20:13, 23:17. 2. játszma: 8:9, 9:16, 15:21, 17:22. 3. játszma: 6:2, 8:4, 11:11, 21:17. 4. játszma: 4:8, 10:13, 11:20, 16:23. 5. játszma: 2:2, 3:5, 9:9, 12:10, 13:11

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Fésűs Irén:
— Sok volt két nap alatt két ilyen meccs. Már a bemelegítésnél láttam, hogy a csapat nyolcvan százaléka nagyon dekoncentrált volt. A játékunk nagyon hullámzó volt, és ez az eredményen is meglátszott. A röplabdaszövetségre haragszom, mert vannak csapatok, akik élvezik annak előnyét, hogy akkor játszanak, amikor akarnak, és nem péntek-vasárnap.
Kormos Mihály: — Büszke lehetek a lányokra. A bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes, és pillanatnyilag legjobb formában lévő magyar csapat ellen majdnem meglepetést okoztunk. Remélem, a jövő héten, Békéscsabán az Újpest ellen sokan kilátogatnak.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda nb1 bse brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr733256611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása