Idei negyedik bajnokiját is sikerrel vívta meg az Albrecht-Miskolci VSC-MISI női csapata. A borsodiak mégsem lehetnek teljesen elégedettek, hiszen az NB I alapszakaszának negyedik fordulójában már 2:0-ra vezettek, végül egy pontot mégis a Tatabányai Volán SE otthonában hagytak.

A miskolci csapat játékosai nem átlagos előzmények után érkeztek meg vasárnap reggel Tatbányára, ugyanis a péntek esti hazai bajnokijuk után, szombaton a szlovákiai Rimaszombaton vettek részt egy tornán. Reggel hatkor keltek útra, négy meccset játszottak, a harmadik helyen végeztek, és éjfélre értek haza. Néhányórás alvás után, vasárnap reggel hatkor ismét útra keltek, hogy Tatabányán játsszanak bajnokit.

Az első és a második szettben nem látszott fáradtnak a miskolci együttes, határozott és jó nyitásaival eredményes tudott lenni. Ezenkívül a sáncokról lepattanó labdákat is jól szedték össze, míg támadásban Szajkó Tímea, Kovács Edina és Szabó Barbara teljesített jól. A második szett tulajdonképpen Oláh Csilláról szólt, aki szinte el sem mozdult a nyitóhelyről. Szervái után tíz pont került az MVSC neve mellé, amelyből Oláh egymaga nyolc ászjellegűt hozott össze. Emiatt viszonylag sima volt ez a játékrész, nem úgy a következő...

Nagyon felszívta magát a Tatabánya a harmadik menetre, a játékosai kihúzódtak hátra, ráadásul egyre jobban nyitottak. Ekkor következett be az MVSC játékában a kritikus időszak, a fáradtság jelei kezdtek mutatkozni a lányokon. Elnehezedtek a lábak, és nem értek oda a labdákra. Nem mentek a nyitásfogadások sem, és mivel a hosszú labdamenetekből a hazaiak jöttek ki jobban, ez őket dobta fel. 27 perc játék után szépített a Volán, majd a negyedik menetben még mélyebbre került a Miskolc.

Ekkor egyre több cserejátékos kapott lehetőséget, abban a reményben, hogy új erőre kap az együttes, illetve az esetleges ötödik játékrész pihentette legjobbjait Toma Sándor edző. Mivel a hazaiakat nem tudták megállítani, így az ötödik játszma döntött. Ekkor Szajkó és Sitkei jó és határozott játékával meg tudtak lépni a vendégek, akik nyitásfogadásban is javultak, ráadásul Kovács Edina vizet fakasztó bombái is demoralizálták a hazaiakat, így ha nehezen is, de végül győzött a Miskolc.

NB I, nők, alapszakasz, 4. forduló

Tatabányai Volán SE — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 2:3 (—18, —6, 21, 16, —8)

Tatabánya, 100 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Tatabánya: Velladics, Mészáros, Pap, Dombi, Szövérdffy, Haász. Csere: Tóth R. (liberó), Kokker. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Csarkó, Sitkei, Pető. Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tálosné Rozsinszki Rita:
— Az első és a második szettben nagyon megilletődöttek voltunk, utána magunkra találtuk, láttuk, hogy van keresnivalónk. Sajnos a negyedik szett végén leültünk, bár nagyon vezetünk, ellenfelünk feljött, lelki fölénybe került, és ez döntött az utolsó játszmában. Megérdemelten nyert az MVSC, de összességében elégedett vagyok csapatommal.
Toma Sándor: — Örülök, hogy hoztuk ezt a meccset, bár két szett után simábbnak gondoltam. Úgy vélem, hogy a szombati torna okozta a harmadik játszmában a megingást. Egy frissebb csapattal valószínűleg hozni tudtuk volna három szettben a győzelmet, és bár ez nem sikerült, a végjátékban akaraterőben felülkerekedtünk.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: volán bajnokság tatabánya miskolc röplabda nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr983256578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása