Hitehagyott, vesztes Gödöllő

 2011.09.24. 11:39

A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán 3:0-ra kikapott a BSE-től a női NB I alapszakaszának harmadik fordulójában.

A hétvége első feladata az elméletileg bajnoki címvédő, ám a nyár folyamán jócskán elszékesfehérváriasított BSE elleni rangadó volt a gödöllői lányok számára. Az első komoly erőpróba elé nézett az együttes az új bajnokságban.

Még el sem kezdődött a mérkőzés, Fésüs Irén, a városmajoriak edzője máris bosszankodott. Az késztette fejcsóválásra a szakvezetőt, hogy Körösfői László, a gödöllői klub szakmai elnökhelyettese, és néhány utánpótláskorú fiatal a riválisok bemutatása előtt virággal köszöntötte a hazai csapat nyáron érkezett szerzeményeit és trénerét.

Lényegesen összeszedettebb játékkal és kevesebb hibával kezdte a találkozót a fővárosi együttes. Ennek az lett az eredménye, hogy pillanatok alatt három-négypontos hátrányba kerültek a nyitásokkal és a sáncvédekezéssel hadilábon álló házigazdák. Ráadásul, a frissesség és az éberség is hiányzott a Gödöllő játékából, így nem volt meglepő, hogy a BSE pörgős fiataljai az ejtésekkel is sikeresen ravaszkodhattak (0:1).

A második felvonásnak valamivel paprikásabb hangulatban vágtak neki a gödöllői lányok, így ők is átélhették a vezetés élményét (12:8). No, meg azt is, hogy a játékvezetők alkalmanként a kárukra tévedtek. Későbbi visszaesésükért (13:13, majd 18:18) azonban nem a bírók okolhatók, sokkal inkább saját pontatlanságuk és tétovaságuk. Ehhez társult még, hogy a játszma drámaian elhúzódó végjátékára a BSE is vérszemet kapott, és — három gödöllői játszmalabdát hárítva — kicsikarta az újabb részsikert (0:2).

Furcsa volt látni, hogy a harmadik játszma elején a vendéglátók már a hitükkel is erősen hadilábon álltak (1:9). Ezt követően kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, és jószerivel csak abban bízhattak, hogy a városmajoriakat elkényelmesíti fölényük tudata. Csakhogy ez nem történt meg... Mi több, előnyük megalázó-közeli különbségig (9:19) fajult, így vitán felül áll, hogy a BSE — mindent egybevetve — megérdemelten nullázta le a Gödöllőt.

NB I, nők, alapszakasz, 3. forduló

TEVA-Gödöllői RC — BSE 0:3 (—19, —29, —13)

Junior: Gödöllő — BSE 3:1 (—22, 13, 22, 26)

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő nb1 bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr853252735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása