A vajdasági Szenttamáson idén április elsején alakult meg a község sporttörténelmében először a női röplabda egyesület. Azóta eltelt néhány hónap, és hogy mi minden történt ez idő alatt, a klub egyik edzőjétől, Ratomir Pavkovtól érdeklődtünk.

Beszélgetőtársunk elmondta, hogy az ötlet a Klub megalakításáról néhány szülőtől eredt, tekintettel, hogy lányaik idáig Turijára jártak edzésekre, sokat utaztak emiatt. Mint később kiderült, Szenttamáson óriási érdeklődés nyilvánult meg a női röplabda iránt, hiszen az első edzéseken több mint hetvenen jelentek meg. Később kissé lemorzsolódtak, mintegy ötvenen maradtak. Két csoportban folytatták a munkát, a mai napig is szorgalmasan dolgoznak. Eleinte a helyi Jovan Jovanovics Zmaj általános iskola tornatermében folytak az edzések, de ahogy közeledett a nyár, inkább a kinti sportpályákat vették igénybe. A csapatokba a lányokat korosztályonként osztották szét, a szeniorcsapatba az 1993—1998 között született lányok tartoznak, míg a pionírok csapatát az 1999-ben és később született lányok alkotják.

Azt szokták mondani, hogy a röplabda inkább női sport, és ez nagyon is észrevehető a lányokon, örömmel járnak az edzésekre, amelyek bizony cseppet sem könnyűek, főleg fizikailag elég nagy megterhelést jelentenek, de ahogy lányok mondják, a siker később kárpótol mindenért, és olyankor nagyon boldogok. A nyári szünetben, már augusztus 15-én a kiserdei stadion mögötti pályán, a legnagyobb hőségben újra elkezdődtek az erőnléti edzések, de a lányok közül senki sem állt le, a heti három edzésen mindannyian ott voltak.

Nagy a fegyelem, komoly a hozzáállás minden edzésen, mondja az edző.

— Idáig három hivatalos megmérettetésen vettünk részt, kétszer Becsén és egyszer Törökbecsén, két harmadik és egy negyedik helyet hoztunk haza, ami — alapul véve ezt a néhány havi munkát — nagyon szép eredménynek számít. Az utóbbi napokban még jobban odafigyelünk minden edzésre, egyre többet játszunk a labdával, erősítettük a tempót, hiszen, ha minden jól megy, ősszel ott szeretnénk lenni a II. Vajdasági Női Röplabda Liga élmezőnyében — mondta az edző.

Hozzátette, az új liga megalakításáról jelenleg tartományi szinten folynak a tárgyalások, de konkrét lépésekre majd csak október derekán kerül sor, amikor véget ér a női röplabda Európa-bajnokság. A legfiatalabb korosztály versenybeosztásáról viszont már a jövő hétvégén lesz egy körzeti szintű megbeszélésük Becsén, miután már tudni fogják, hogy pontosan melyik ligában és melyik csapatokkal játszanak.

(forrás: radiosrbobran.info)

Címkék: vajdaság röplabda szenttamás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr263246003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása