Erőltetett menetben a Kaposvár!

 2011.09.22. 14:50

A szerdai, Kecskemét elleni rangadónyerés után két nappal, péntek délután már a Dunaferr SE otthonában lép pályára a Fino-Kaposvár a férfi NB I alapszakaszának harmadik fordulójában.

Nagy meccsen nagy győzelmet aratott a jelentősen átalakult bajnoki címvédő szerda este, a Kecskemét ellen. A meccs tudósítása ide kattintva elolvasható! A mérkőzés teljes felvétele ide kattintva megtekinthető! A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető! A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A somogyiaknak azonban gyakorlatilag örülni sincs idejük, pihenni meg pláne nem, hiszen péntek délután már Dunaújvárosban kell játszaniuk. A Kaposvárnak ez lesz a második meccse a mostani bajnokságban, a Dunaferrnek pedig a harmadik: korábban a Nyíregyházát és a Debrecent is 3:0-ra győzte le.

A Dunaferr—Kaposvár rangadó előzetesében négy érintettet és egy pártatlan szakértőt szólaltattunk meg!

Tomanóczy Tibor falnak megy a két pontoktól!

Az eddigi időszakban nagyon szépen, becsületesen dolgoztak a srácok, maximálisan elégedett vagyok mindenkinek a munkájával és a hozzáállásával is. Hogy hol tartunk szakmailag, azt majd meglátjuk a Kaposvár elleni meccsen. Akármennyire megcsonkított a bajnoki címvédő, azért még így is esélyesebb, mint mi. Szeretném, ha nem feltartott kézzel mennénk a pályára. Bízom benne, hogy küzdeni fogunk, ez a fő célunk. Küzdeni, hogy megnyerjük a mérkőzést, vagy legalábbis szettet raboljuk.

A dunaújvárosiak fiatal vezetőedzője szerint az alapszakasz nem igazán mérvadó a bajnokságban.

— A kötelező meccsek meg kéne nyernünk, de igazából a rájátszás fogja majd eldönteni a fontos kérdéseket — vélekedett Tomanóczy. — A legjobb öt között szeretnénk végezni, az elődöntő vagy a bronzérem nagyon szép lenne. Úgy érzem, a MAFC-cal, a Dággal és a Kazincbarcikával vagyunk egy szinten, nem a Kaposvárral és a Kecskeméttel. A felkészülés során sikerült a Kecskemétet három-kettőre megverni, de akkor jól pattant nekünk a labda, szerencsénk is volt. Ugyanakkor úgy tűnik, Kaposvár-fóbiánk van, mert Sümegen és Kecskeméten is nagyon szoros meccseken kaptunk ki, szinte minden szett két-három ponttal dőlt el, mint a juniordöntőn Ezektől a két pontoktól megyek már a falnak!

Tóth András: Fáradtabb lesz a Kaposvár!

A 23 éves feladó, Tóth András a Dunaferr jelenlegi keretében már tapasztalt játékosnak számít! Úgy véli, segítségükre lehet, hogy a Kaposvár a szerdai meccs miatt fáradtabb, mintha egész héten csak edzett volna a megszokott körülmények között.

— Megnéztem a Kaposvár—Kecskemét találkozó felvételét. Jó meccs volt! A somogyiak ellen ki-ki meccset várok, mert szerintem nagyon egy szinten vannak a klubok, talán a Kecskemét rutinosabb egy kicsit a többieknél. Igaz, most kikapott, de ez nem jelent sokat, mert ha összeszedik magukat az idézőjelben öregebb, tapasztalt játékosok, ütőképesek lesznek. Mi fiatalok vagyunk és hajtósak, ha odafigyelünk és felpörgünk, bármi megtörténhet! A felkészülés során kétszer találkoztunk a Kaposvárral, de mindkét csapatból hiányzottak a válogatottak. A sümegi torna időszakában még alapozás közben voltunk, és Kecskeméten is fáradtnak éreztem a társaságot, és magamat is. Ennek ellenére nagyon szoros szettekben kaptunk ki, ráadásul voltak játszmalabdáink is. Segítségünkre lehet, hogy a Kaposvár a szerdai meccs miatt fáradtabb, mintha egész héten csak edzett volna a megszokott körülmények között. Idegileg és fizikailag is megterhelő lehetett ez az öt szett, hiszen voltak izgalmak rendesen! Ennek ellenére arra számítok, hogy nagyon harcosak lesznek. A válogatott játékosaik össze tudják fogni a csapatot, és bár egy fél szezont kihagyott, Nacsa Gábor is nagy küzdő, Gergye Roland pedig szívós, hajtós, ügyes fiatal.

Demeter György: Teljesen más játékstílussal állunk szemben

Nyolc év után győzelemmel tért vissza a Kaposvár kispadjára Demeter György vezetőedző. A szerdai, Kecskemét elleni rangadó alatt és után látszott is mesteren a feszültség és az öröm. Diadalmasan csapott a levegőbe csapata egy-egy jó megmozdulása után, a lefújás pillanatában pedig boldogan szaladt a pályára

— Nagyon fontos, hogy ha az ember ilyen fiatal társsággal dolgozik, tisztában kell lennie azzal, hogy van, aki csak négy-öt éve röplabdázik — vélekedett Demeter. — Éppen ezért nagy öröm egy-egy jó megoldás, sőt nagyobb öröm egy győzelem, vagy egy sikeresen végrehajtott akció, mint egy kiforrott csapat győzelme. Látom rajtuk, hogy sportosan, becsületesen állnak hozzá ehhez a munkához, szeretnének tanulni. Ha a mentalitásuk a folytatásban is hasonló lesz, sikeresek lehetünk.

A kaposváriaknak nagyjából semmire nincs idejük a szerda esti nagy csata után, hiszen pénteken már Dunaújvárosban vár ráuk újabb nehéz feladat.

— Tisztában vagyunk vele, hogy a Dunaferr legyőzte a Kecskemétet a felkészülés során — folytatta Demeter György. — Mi is találkoztunk a dunaújvárosiakkal, és szoros, kétpontos szettekben nyertünk ellenük a Hírös Kupán, és Sümegen is. Jól felkészített, tehetséges társaság, tehát a tapasztalt Kecskemét után két nappal egy teljesen más játékstílussal állunk majd szemben. Bízom benne, hogy egy nagy elég lesz, hogy feltöltődjünk pszichikailag és fizikailag is.

Nacsa Gábor: Nehéz lesz, de muszáj győznünk!

Szerdán mutatkozott be tétmérkőzésen a Kaposvár színeiben Nacsa Gábor. A 27 éves ütőjátékos korábban Szegeden, Kecskeméten, az osztrák Union Arbesbachban, illetve a német Moerser SC-ben szerepelt. A kecskemétiek elleni bajnoki rangadón hullámzó volt a játéka, de remek hozzáállásával mindig kikecmergett a gödörből, és túltette magát az eredménytelenebb perceken, így a meccs végén is rendkívül hasznos tagja volt a somogyi együttesnek.

— A szűk héthónapos kihagyás eléggé visszavetette a teljesítményemet. A szerdai meccs előtt nem tudtam, mire számítsak magammal és a csapattal szemben, hiszen ez egy most alakult, új együttes, sok fiatallal, akik eddig nem voltak igazándiból tűzközelben. Nekem mindig van egy minimális elvárásom magammal szemben, de ez a mérkőzés most nem úgy sikerült, ahogy elvártam, de ezt hagyjuk, hiszen elsődleges a csapat jó teljesítménye. Bár nem volt ez olyan fantasztikus produkció, ahogy a tudósításban szerepel, bőven van még javítanivaló. Ezért sem jó ilye nagy rangadóval kezdeni a bajnokságot, hiszen idény eleji formát mutatott minkét csapat. De ara mindenképpen jó volt, hogy rávilágított a hibáinkra. Rengeteg munka vár ránk, de állunk elébe! Azért vagyunk itt, hogy Demeter György kihozza belőlünk a maximumot.

Azzal Nacsa Gábor is tisztában van, hogy a Dunaferr egy fiatal, feltörekvő csapat, amely vasárnap óta csak a somogyiakra összpontosíthat.

— Fenik a fogukat ránk, szeretnének ellenünk bizonyítani, nagyot alkotni hazai pályán — vélekedett a Kaposvár játékosa. — Nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy ők talán jobban össze vannak csiszolódva, hiszen már a serdülő-, az ifjúsági- és a juniorkorosztályban is együtt játszottak, mi pedig most alakultunk, álltunk össze. A válogatottak csak három hete jöttek haza. Szerdán, a meccs után még nem éreztem magamat annyira fáradtnak, de amikor fölébredtem, és tudatosult bennem, hogy mindjárt indulunk edzeni, rájöttem, hogy annyira nem fog jólesni... Edzés után alszom egy nagyot, pénteken edzünk még egyet, aztán indulunk Dunaújvárosba. Most érzem, hogy hét hónapig tényleg nem csináltam semmit, elszoktam a meccsritmustól. Az egyébként nemzetközi szinten is kirívó, hogy két nap alatt két bajnoki rangadót játszunk. Találkoztunk a közelmúltban a Dunaferr-rel, mindkétszer nyögvenyelősen győztünk, kiélezett meccsen. Most is kiegyeznénk egy nyögvenyelős sikerrel. Nem szeretnénk botlani a bajnokság korai szakaszában, főleg az új hárompontos rendszerben, hiszen már most is buktunk egy pontot. Nehéz lesz, de muszáj győznünk!

Zirigh Balázs: Ha elkapja a gépszíj a Dunaferrt...

Mostani előzetesünk pártatlan megszólalója nem más, mint a Dági KSE örökifjú univerzális játékosa, Zirigh Balázs, aki elfogultság nélkül, szigorúan szakmai alapon próbált következtetni az erőviszonyokat és az esélyeket illetően.

— Egy biztos, a mérkőzés végeredményét megtippelni nagyon nehéz — vélekedett Zirigh Balázs. — Amikor a Dunaferrt legutóbb láttam, a válogatottban szereplő Dávid Csanád hiányzott, ő pedig meghatározó tényező! Nélküle a Kaposvárt egyértelműen esélyesebbnek tartanám. De ott lesz, a somogyiaknak pedig volt egy elég nehéz meccsük szerdán. Azok a fiatalok, akik az eddigi évekhez képest húzószerepbe léptek elő, nem fizikailag, de mentálisan bizonyára elfáradtak, elsősorban Gergye Rolandra és Lesznyik Károlyra gondolok. Nem olyan harcedzett brigád ez... Az előző idényben Gergyének majdnem mindig egyes blokkja volt, mert az ellenfél sáncolói a másik szélsőütőre számítottak, de olvastam, hogy a Kecskemét ellen jól megoldotta a feladatát. Nyitásfogadásban a Kaposvár előnyösebb helyzetben van. A Dunaferr hazai terme ellentétes adottságú, mint a Kaposváré. Az újvárosiak otthon minden felállásban veszélyesek lehetnek. Ha elkapja őket a gépszíj, jól tudnak játszani, tehát egy-két játszmára szerintem mindenképpen jók lesznek. A tippem mégis egy-három, mert Demeter György maximalizmusában benne van, hogy nem kéne még egy pontot veszteni, és ezt a felfogást minden bizonnyal a játékosoknak is át tudja adni. Centerblokkban és nyitásfogadásban lesz különbség a Kaposvár javára.

A hunvolley.blog a Dunaferr—Kaposvár mérkőzésről is helyszíni tudósításban számol be!

Címkék: bajnokság dunaújváros kaposvár röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr763245904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása