Miután kiderült, hogy a HPQ-Szegedi RSE idén nem indítja férficsapatát az NB I-ben, a játékosok szabadon igazolhatóvá váltak. A szezon elkezdődött, így a szegedcafe.hu stábja utánajárt, hogy a csapat tagjai hol folytatják.

Sajnos a röplabda hazai helyzetét jól jellemzi az adat: mindössze egy szegedinek sikerült csapatot találnia. Csányi Dániel játékjogára az élvonalban szereplő Kecskemét tartott igényt. A csongrádi együttes másik két utánpótlás-válogatottja, Bitó Attila és Babanyecz Roland szerződés nélkül maradt... A center ugyan részt vett egy kétnapos ausztriai próbajátékon, de megfelelő edzettség hiányában a húszéves röplabdázó nem kapott ajánlatot.

Makhult Zoltán és Strezeneczki Gyula már játék mellett is dolgozott, továbbra is ezt teszik, ahogy a fiatalok is a tanulásba és munkába menekülnek.

– Én is ezt tanácsoltam nekik – mondta Varga Tamás klubelnök. – A többiekért nem érkezett ajánlat, ezért azt mondtam nekik, hogy mindenképpen fejezzék be a tanulmányaikat, most ez a legfontosabb. Csányi Dániel is ezt teszi, aki nappali tagozaton továbbra is szegedi hallgató, vonattal jár edzésekre és meccsekre. A magyar röplabdasport önmagában nem tud nekik megélhetést biztosítani, ezt ők is tudják, így a legtöbben nem is gondolkoztak azon, hogy máshol folytassák pályafutásukat.

A felnőttek egy kivétellel sajnos lehetőség nélkül maradtak, de az utánpótlás-nevelés nem állt meg Szegeden. A serdülő- és ifjúsági-bajnokság is októberben veszi kezdetét, és ebben a hónapban lesz a hagyományos Markovics Emlékverseny is.

(forrás: szegedcafe.hu)

Címkék: szeged röplabda hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr313221407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása