Szerbia és Oroszország biztosra megy, Bulgária és Belgium feltámadt az osztrák-cseh közös rendezésű férfi Európa-bajnokság második napján.

Mind a négy csoportból három csapat jut tovább, tehát csak az utolsó búcsúzik az első fázis után. Az A-csoportban Szerbia érdekes meccset nyert 3:1-re a szlovénok ellen, hiszen első szettben 25:9-re kiütötték ellenfelüket, a további három felvonás viszont csak a minimális kétpontos különbséggel dőlt el. A törökök átgázoltak az osztrákokon, így az egyik házigazda búcsúja immár szinte biztos.

A B-csoportban a csehek simán verték az észteket, és a Világliga-címvédő oroszok is három pontot szereztek, bár egy szettet elvesztettek a portugálokkal szemben. Az utolsó körben a Portugália–Észtország meccs dönt majd a továbbjutásról, a cseh–orosz rangadó pedig a továbbvitt pontok szempontjából lesz majd fontos.

A C-csoportban elég nagy a kavarodás, ugyanis az első napon győztes franciák kikaptak az első körben vesztes belgáktól! Olaszország másodszor nyert, ezzel már biztos továbbjutó, a finnek másodszor kaptak ki, de akár még tovább is juthatnak!

A D-csoportban Szlovákia olyan szoros meccsen nyert 3:1-re az ifj. Grózer Györggyel felálló Németország ellen, hogy mind a négy játszma kétpontos különbséget hozott! Az első fordulóban győztes címvédő Lengyelország kikapott Bulgáriától, így a németek és a lengyelek küzdenek az utolsó napon a kiesés ellen.

Európa-bajnokság, férfiak
Csoportmérkőzések, 2. forduló


A-csoport (Bécs)
Szlovénia – Szerbia 1:3 (–9, –23, 23, –23)
Ausztria – Törökország 0:3 (–21, –22, –20)

B-csoport (Karlovy Vary)
Portugália – Oroszország 1:3 (–15, 23, –22, –13)
Csehország – Észtország 3:0 (20, 14, 20)

C-csoport (Innsbruck)
Belgium – Franciaország 3:1 (29, –34, 20, 24)
Olaszország – Finnország 3:0 (23, 25, 21)

D-csoport (Prága)
Németország – Szlovákia 1:3 (–23, 24, –24, –25:27)
Lengyelország – Bulgária 1:3 (19, –22, –22, –23)

Címkék: európa röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr413219554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása