Kiválóan kezdte az új idényt Molnár Hajnalka, és csapata, a Memphis Tigers. A magyar röplabdázót megválasztották az elmúlt hét legjobb feladójának, együttese pedig megnyerte a hazai rendezésű felkészülési tornát!

Már az Egyesült Államok egyetemi csapatai is a felkészülési tornáknál tartanak a szezonrajt előtti ráhangolódás során. A Memphis Invitational elnevezésű viadalon a házigazda mind a négy meccsét megnyerve az első helyen végzett.

Memphis Tigers – Georgia State University 3-1 Statisztika itt!

Memphis Tigers – University of Arkansas at Little Rock 3-1 Statisztika itt!

Memphis Tigers – Missouri State University 3-1 Statisztika itt!

Memphis Tigers – Alabama A&M 3-0 Statisztika itt!

Teljesítménye alapján a Memphis Tigers magyar játékosát, Molnár Hajnalkát választották a hét legjobb feladójává! Náluk az a rendszer, hogy minden bajnokságban minden hétvége utáni hétfőn a bajnokságot alkotó csapatokból kiválasztják az adott hétvégén legjobban szereplő játékosokat, azaz egy ütőt, egy feladót és egy liberót. Ez nagy megtiszteltetés, és nagyon jó motiváció is az egyetemistakorú játékosoknak. A kiválasztás alapja a statisztika, és persze emellett a csapat győzelmei. Ezt a rendszer nagyszerűen alkalmazható lenne a magyar bajnokságban is, ahol sok amatőr fiatal játékos van. Ez csak annyiban pénzkérdés, hogy a statisztikát valamilyen egységes módszerrel kellene vezetnie minden csapatnak.

Címkék: amerika légió molnár memphis röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr523192471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása