A házigazda Dunaferr nyerte a Kelemen István Életmű Tornát a Dunaferr Kupért. A tisztelgéssel és köszöntéssel koronázott férfi felkészülési tornának a hagyományoknak megfelelően a Dunaújvárosi Sportcsarnok adott otthont.

Szép sikert ért el a Dunaferr a hazai tornán, amely tisztelgés volt Kelemen István előtt, aki a közelmúltban életműdíjat vehetett át az utánpótlás-nevelés terén kifejtett több évtizedes kiemelkedő munkájáért. Az időzítés nem lehetett tökéletesebb: a mester éppen ma töltötte be hatvanadik születésnapját. A köszöntésben is jeleskedő csapatok közös tortázással, mi több, énekszóval ünnepeltek!

Ráadásul a torna színvonala is okot adott az örömre: a tételes eredmények mellett a szakértők szerint leginkább az, hogy a jobbára a Kelemen-iskolából kikerült serdülőválogatott-játékosok is nagy lelkesedéssel, emellett igen-igen jó játékkal mutatkoztak be a felnőtt csapatok ellen: a Dunaferr utánpótlására épülő együttes bizony többször is megnehezítette a nagyok dolgát. A mérkőzések magas színvonalon, igazán izgalmas labdamenetekkel tarkítva zajlottak, és végül hazai sikert hoztak, miután a Dunaferr előbb a serdülőket múlta felül 2:0 arányban, majd a Sümeg gárdáját verte 2:1-re, hogy végül a korábban is a torna döntőjének vélt Kecskemét elleni derbin is biztató, játszmaveszteség nélküli játékkal rukkoljon elő (2:0).

Mivel korábban a kecskemétiek 2:1 arányban legyűrték a Sümeg együttesét – a serdülők mérlege mind a két nagycsapat ellen 2:0-s vereség volt –, a második helyre az alföldi alakulat futott be.

A különdíjasok között két dunaújvárosi röplabdázót köszöntöttek a díjkiosztón: a Dunaferr csapatából Pápai Péter, míg a serdülőválogatottból Gebhardt Norbert érdemesült az elismerésre, a sümegi Lakics Bence és a kecskeméti Csala Bernát mellett.

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda kelemen serdülő sümeg dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr363154524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása