Botos Ferenc a továbbiakban szakmai igazgatóként segítheti a sümegi férficsapatot, amelynek edzői posztjára az egyetlen jelölt Mészáros Péter, akinek a státuszát meg kell teremteniük a helyieknek.

Veszprém, Sümeg - A legjobbak között indulhat a 2011/12-es bajnoki évadban a Veszprémi Egyetem SC női és a Sümegi RE férfi röplabda csapata.

Mint ismert, a szövetség legújabb határozata szerint a következő bajnoki évadban megszűnik az Extraliga, egyosztályosra szűkül az élvonalbeli pontvadászat, miután a nyári szünetben vagy fél tucat férfi és női klub anyagilag ellehetetlenült, megszűnt vagy visszalépett. A döntés értelmében a férfiaknál 11, a nőknél 13 együttes versenyez majd.

A férfimezőnyben Veszprém megyét csupán egyetlen alakulat, a Sümegi RE képviseli, miután a Veszprémi RC visszalépett a legmagasabb osztálytól.

– A nyáron komoly változásokon ment keresztül a csapat – kezdte Rédei János, a Sümegi RE elnöke. – Távozott Erdei Tamás és Porkoláb Tamás, akik Somogyjádon folytatják pályafutásukat, valamint Koós Krisztián is. Pótlásukról már gondoskodtunk, hiszen nálunk folytatja Puspán Balázs, Cziczó Gábor és Németh Zoltán, akik valamennyien a széthullott Veszprémi RC-ből érkeznek, és Bánhegyi István is. Szeretném hozzátenni, velük már az előző szezon vége előtt megegyeztünk, vagyis nem más kárán szeretnénk előbbre jutni. Leigazoltuk még a szombathelyi Bedőcs Gergelyt, aki hosszú évekig Ausztriában játszott.

Rédei János elmondta, Sümeg városa teljes mellszélességgel támogatja a röplabdázókat, és az új évadban méltán remél a sportkörtől szép eredményt.

– Augusztus 11-én kezdtük meg a felkészülést – folytatta a klubelnök. – Szeretnénk, ha Botos Ferenc szakmai igazgatóként segítené klubunkat. Az edzői posztra egyetlen jelöltünk van, Mészáros Péter személyében, akinek a státuszát egyelőre meg kell találnunk.

A Sümegi RE célja a 12 csapatot számláló mezőnyben a biztos bennmaradás. A gárda napi egy edzéssel készül, és a hétvégén Dunaújvárosban vendégeskedik, ahol a házigazda Dunaferr-rel, a Kecskeméttel és a serdülőválogatottal játszik felkészülési tornát. Augusztus 27-én, Sümegen ugyancsak négyes tornát tartanak, ahol a Dunaferr, a Kaposvár, valamint a Dág lesz az ellenfél.

A női mezőnyben a Veszprémi Egyetem SC-nél felemás érzelmekkel fogadták az összevonás hírét.
 
– Az összevont NB I nem várt költségeket ró ránk, viszont az örömteli, hogy válogatott játékosokkal felálló kiváló csapatokat is láthat a veszprémi közönség – hangsúlyozta Marton József, a VESC szakosztály-vezetője.

Elmondta még, hogy a nyáron megtalálták Oláh János edző utódját. A feladatkört szeptember elsejétől a korábbi junioredző, Katona Péter látja el. A keret is alaposan megerősödött, hiszen Bodnár Rita az egyetlen távozó, visszatér viszont Jezerniczki Tímea és Pintér Eszter is.

– Az előző szezon túlontúl izgalmasra és küzdelmesre sikeredett, de végül kiharcoltuk a bennmaradást – folytatta Marton József. – Szerintem ennek nem mindenki örül, de az számunkra mindenképpen elismerés, hogy a jóakaróink által kiajánlott játékosaink végül önszántukból mind visszatértek.

Marton József beszámolt arról is, a juniorcsapat irányítását Földesi Nórára bízták. A társaság a jövő héten kezdi meg a munkát, egyelőre edző nélkül, mert Katona Péter németországi munkájából csak szeptemberben tér vissza.

– A nagy nyári játékos-keringő után még nem látni tisztán, hogy ki milyen játékerőt képvisel. Szerintem majd négy-öt alakulattal lehetünk versenyben a biztos bennmaradást jelentő helyezésekért – vélekedett a szakosztály-vezető.

Haldoklik a magyar röplabdasport
Hetente jönnek a hírek a klubok megszűnéséről, anyagi ellehetetlenüléséről. Így van ez Veszprémben is. A tavaly még negyedik férfi röplabdások is beadták a kulcsot, és a hírek szerint csak az NB II-ben indulnak majd. De hogy kik alkotják a csapatot, az nagy kérdés, hiszen a társaság fele már eligazolt. Vajon egy ilyen bukta után még talpra lehet állni? Újjá lehet építeni az utánpótlást? Van erre kereslet Veszprémben? Mert néző még az Extraligában is alig ötven akadt meccsenként...

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda sümeg vrc vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr163148115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása