A Vegyész RC egyik legjobbja, Kovács II Zoltán távozott Kazincbarcikáról. Romániában folytatja pályafutását, Szalai Szabolcs pedig Ausztriába igazolt.

– Sajnáljuk Kovács Zoltánt, de úgy volt vele, hogy 28 éves, és megnézi, kipróbálja magát külföldön – mondta Dudás András, a borsodiak edzője. – Eddig jó híreket mondott új csapatáról, a román CSM Bucurestiről. Bízom azonban abban, hogy be tudjuk majd tölteni a helyét.

A Vegyész évadnyitó edzése egyébként hétfőn délután volt a KSK-tornacsarnokban. Amint az kiderült, a tavalyi keretből Lónárt Péter sorsa is kérdéses, attól függ, hogy hol folytatja iskolai tanulmányait. A Kazincbarcika 32 éves feladója, Toronyai Miklós pedig szintén szeretné az országhatáron túl megméretni magát.

– Azért van jelentkező is, aki jönne, de ez ebben a pillanatban pusztán egy lehetőség – ecsetelte Dudás. – A Dunaferr játékosáról, Bokor Elekről van szó. Ha meg tudnánk teremteni azokat a körülményeket, amiket ő elgondolt, akkor nálunk kezdené az évet. De a mai helyzetben nem egyszerű feladat valakinek egzisztenciát biztosítani.

Szalai Szabolcs tavaly, a bajnokság elején segített a Vegyésznek, aztán Katarba igazolt, ahonnan bár nemrég hazatért, rögtön tovább is ment Ausztriába, az Amstetten együttesébe. A Vegyész természetesen nevezett az Extraligába, de a felkészülésben van némi nehezítő tényező.

– Az edzés ritmusát nem volt nehéz átvenniük a játékosoknak, amit egy idő után színesítenének a felkészülési mérkőzések, ám azok a szlovák csapatok, akikkel ebben a szakaszban találkozni szoktunk különböző tornákon, csak egy hónap múlva kezdenek, mert náluk csupán október közepén indul a pontvadászat, nem szeptemberben – magyarázta Dudás András. – Ezért próbálkozunk itthon, magyar csapatokkal, de mindenki a pénzhiányra panaszkodik, miként mi is. A célokról most még nincs értelme beszélni, függ majd az ellenfelek állapotától, erejétől is.

A Vegyész RC-Kazincbarcika jelenlegi kerete
Lehóczky László, Kiss Gergely, Gulyás Ádám, Juhász Péter, Orosz Ádám, Csizmadia János, Szántai Balázs, Lehóczky Gergő, Dudás Tamás, Germuska Péter, Árva Milán, Nagypál Dávid.

(forrás: boon.hu)

Címkék: röplabda kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr873123780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása