Korábban megírtuk, hogy Ajkán megdöntötték a folyamatos teremröplabdázás világrekordját, amelyet korábban Debrecenben állítottak fel. Később kiderült: hivatalosan mégsem jött össze a csúcsdöntés!

Több, mint kilencven órán keresztül röplabdáztak az ajkai középiskolások, amivel megdöntötték a debreceniek rekordját, ám a Guinness-csúcsot nem sikerült felállítani. A fiatalok tartásáról ennek ellenére csak elismeréssel lehet szólni.

Holtfáradt fiatalok, játékvezetők és szervezők együtt ünnepelték hétfőn délben, hogy egyfolytában kilencven órán és két percen keresztül röplabdáztak Ajkán. A húsz fiatal célja az volt, hogy a debreceniek 82 órás teljesítményét megdöntve Guinness-rekordot állítsanak fel. Ez csak részben sikerült, mivel a lelkes sportolók a fáradtság miatt az előírtnál hosszabb szüneteket tartottak, így a hivatalos Guinness-előírásoknak nem feleltek meg, viszont ennek ellenére sem hagytak fel a maratoni ütögetéssel, és teljesítették a kitűzött kilencven órát.

A csaknem négynapos összecsapáson 280 szettet játszottak, összességében a feketék 6473:6019 arányban győzedelmeskedtek a fehérek ellen. A teljesítményt elismerve Stolár Mihály, a Megyei Önkormányzat oktatási tanácsnoka nyújtott át emlékszobrot minden résztvevőnek.

(forrás: iveszprem.hu)

Címkék: röplabda guinness ajka

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr713107479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tartó 2011.08.04. 18:18:30

rekordok.freeblog.hu/archives/2011/06/28/90_oras_roplabda/

Ezek a Fiatalok legalább tudnak küzdeni. Tudomásunk szerint a guinness még várat magára, mivel nem 24 sportoló, csak 20 indult neki az emberfeletti küzdelemnek. Hozzátartozik az is , hogy a játékosok majd nem fele: fiatalkorú volt. A Magyar rekord meg van, a világrekordra visszaigazolására még várnak Ajkán. Hiába rekord a sok- sok lelkes röplabdás, úgy tűnik Ajkán nem fog sikerülni új rekordot felállítani, mert sportoló lenne, de pénz nincs rá. Sajnálatos , hogy ennyi lelkes fiataltól elvonják a sportot, a röplabdát. Ajkán is meg hal a röplabda.Szomorú.
süti beállítások módosítása