Veszprémben is vége!

 2011.07.27. 09:28

Sajnos immár egyértelműen, minden túlzás nélkül kijelenthető: 2011 nyara a sportág legsötétebb időszakaként vonul be a magyar röplabdasport történelemkönyvébe. Szinte minden napra jut egy tragikus hír klubok megszűnéséről, csapatok visszalépéséről.

A női mezőnyben bejelentették, hogy a Nyíregyházi Főiskola SE és az NRK-Nyíregyháza nem indul a következő szezonban. A hunvolley.blog értesülései szerint az Extraligából az előző idényhez képest nem csak a szabolcsiak fognak hiányozni. Ésmost nem a Vasasra gondolunk, amely ugye nem vesz részt az alapszakaszban a Közép-európai Liga miatt. Az Újpest is indul a nemzetközi sorozatban, de úgy hírlik, juniorcsapatával részt vesz a magyar élvonalban. A korábbi híreknek megfelelően a Kalocsai SE és az Agria RC-Eger nem vállalja az NB I-es szereplést, csak a másodosztályt. A Palota indulása is erősen kérdéses.

A férfiaknál a HPQ-Szeged részvétele inog a rendkívül nehéz anyagi helyzet miatt, most pedig a Veszprémi RC vezetése döntött úgy, hogy nem nevez az Extraligára. Az egyesület jövőjéről a klub augusztusban ad további felvilágosítást, a hírek szerint a névadó főszponzor kiszállása miatt csak NB II-es indulásra van lehetőség. A bakonyiakon kívül a Pécsi TE-PEAC is a másodosztályban röplabdázik tovább, bár az előző szezonban jogot szerzett az NB I-es szereplése, de ott sincs pénz...

Címkék: röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr903103449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.07.27. 17:19:24

Ez a visszalépés hullám már lassan szövetségi beavatkozást igényel. Kezd kirajzolódni az új bajnokság résztvevőinek listája és egy cseppet se szivet melengető a helyzet. A legdrámaibb az egészben az, hogy sok helyen már a nevezési díj sincsen meg. Vagy egyáltalán nem látják biztosítottnak a szezon végig játszását és bele se vágnak. A játékosállomány még csak-csak megoldható, de pénz nélkül elindulni se lehet. Biztos vagyok benne, hogy van olyan hely ahol az alacsonyabb osztályban való indulás az anyagiak miatt járhatóbb út és nem azért mert szakmailag éreznék helyesnek. Csak a nevezési díjban majdnem 400 eFt a különbség az NBI és az NBII között, ami óriási összegnek számít kisvárosi szinten. Játékvezetői költség is csökken, mert talán van esély közelebbi játékvezetőket kapni, azaz kevesebb útiköltséget számolnak el.

A helyzet aggasztó.
süti beállítások módosítása