Az utóbbi években két csapata is volt Nyíregyházának az első osztályú női röplabda-bajnokságban, ám úgy néz ki, a következő évadban – pénzügyi okok miatt – egyikük sem szerepel. A nevezési határidő ugyan kedd éjfélkor lejárt, ám a sportági szövetségnél még kivárnak.

A Nyíregyházi Főiskola SE már korábban jelezte: biztosan nem tud részt venni a következő évadában. Az NRK ellenben arról tájékoztatta a szövetség versenybizottságát, hogy csak az augusztus elején megtartott közgyűlés után tudnak végleges választ adni: ekkor dől el, hogy milyen támogatáshoz jutnak.

Habár a nevezési határidő kedd éjfélkor lejárt, a hazai szövetség főtitkára azt mondta: ezen a héten még elfogadják a jelentkezéseket (húszezer forintos napi késedelmi díj ellenében), hiszen a sportág érdeke, hogy minél több csapat játsszon a bajnokságban. A sportvezető hozzátette: a székesfehérvári MÁV Előre SC női, és a Veszprémi RC férfi együttese sem vállalta a szereplést.

Kolozsi János, az Nyíregyházi Főiskola SE edzője szerint az ő helyzetük annyiban különbözik a másik városi klubétól, hogy míg a főiskolások az utóbbi esztendőkben kizárólag saját erőforrásból (főszponzor, játékosok hozzájárulása) oldották meg a nevezést, addig az NRK-t az önkormányzat és a megye is támogatta.

– A legnagyobb probléma az, hogy kiszállt a szponzorunk – mondta Kolozsi. – Tárgyaltam a döntéshozókkal, és arra kértem őket: legalább négymillió forintos támogatást nyújtsanak a következő évre, ám falakba ütköztem.

Hozzátette: volt egy terve, hogy a két klub játékosaiból alakuló közös csapat szerepelhessen a bajnokságban, ám a város vezetése – az eladósodásra hivatkozva – elzárkózott mindennemű támogatástól.

A Főiskola SE edzője szerint az egyesület éves fenntartásához szükséges négymillió forint – amely tartalmazza az utazásokat és a játékvezetők költségét – nevetséges összeg a többmilliárdos deficithez képest.

– Tudom, hogy más sportágak is megsínylik a nyíregyházi szűkösséget, ám ez nem vigasztal – vélekedett Kolozsi János. – Szomorú vagyok, mert az itteni általános iskolákban mintegy háromszáz fiatal röplabdázik, bennük láttam a jövő főiskolás játékosait. Így viszont temethetjük a nyíregyházi röplabdát.

Eközben a szabolcsiak férficsapata (amely a fél profi női együttesektől eltérően teljesen amatőr) nevezett az első osztályba.

– Van néhány kisebb szponzorunk, így tudtuk vállalni a szereplést, igaz, mi sem dúskálunk az anyagiakban – mondta Bugyi József, játékos-edző. – Évente nagyjából három és félmillió forintból gazdálkodunk, ebből legfeljebb néhány százezer jön önkormányzati forrásból.

(forrás: Népszabadság Online)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73105598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása