A közelmúltban a romániai Araddal és a Marosvásárhellyel megköttetett együttműködési megállapodások után a világ élvonalába tartozó szerb röplabdasport prominens képviselőjével egyezett meg a Békéscsabai RSE.

Szabadkán ült tárgyalóasztalhoz Baran Ádám, a Békéscsabai RSE, valamint Zoran Olajic, a Spartak Subotica elnöke.

– A felek megállapodtak abban, hogy az egyesületek között szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Mivel a szerb röplabdasport jóval a magyar előtt jár, így azt gondolom, van mit tanulnunk déli szomszédunktól – mondta a békéscsabai klub vezetője.

A megbeszéléseken szóba kerültek a közös pályázati lehetőségek, szakmai fórumok és utánpótlástornák. A tehetséges vajdasági gyerekek előtt nyitva áll a lehetőség, hogy sportkarrierjüket a BRSE kötelékében, valamint tanulmányaikat a Szent István Egyetem Gazdasági Karán folytathassák.

Szintén fontos napirendi pont volt a felnőtt csapatok közötti együttműködés. Egyeztettek edzőmérkőzésekről, illetve nincs kizárva annak lehetősége, hogy a békéscsabai klub szerb játékossal vagy játékosokkal erősíti meg keretét.

Szeptember első hétvégéjén nívós nemzetközi torna rendezését tervezi a BRSE, amelyre hazai és román élcsapatok mellett meghívták a Spartak Subotica együttesét is.

(forrás: brse.hu)

Címkék: szerb szerbia békéscsaba röplabda szabadka brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr413086752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása