Vocskó György, a férfi Extraligában szereplő MAFC-BME-Mapei vezetőedzője a hunvolley.blog-on jelenti be a csapat jövőjét alapjaiban meghatározó változásokat, amelyet röviden így lehet összefoglalni: kell a Műegyetemnek a röplabda!

– Problémás helyzet adódott az anyaegyesület (MAFC) és az egyetem (BME) viszonyában, amely remélhetőleg mielőbb megoldódik – kezdte a mester, aki a közelmúltban kétszer is bajnoki bronzéremig vezérelte együttesét. – A MAFC az anyagiak miatt nem tudná vállalni a röplabdacsapat további szerepeltetését, még az eddigi szinten sem.


– Dr. Péceli Gábor rektor és Dr. Andor György rektor-helyettes vezetésével a BME Sportbizottság hihetetlen mértékben vállalta az egyetem sportját – folytatta a beszámolót a friss, csütörtöki eseményekről a röplabdacsapat edzője. – Óriási fejlesztés kezdődött az új sportkoncepció alapján. A röplabdát kiemelték a többi szakosztály közül az eddigi eredmények alapján, illetve bízva a hasonlóan eredményes folytatásban. Az anyagi hátteret a jövőben az egyetem biztosítja, amely tehát átvette ezt a feladatot, magyarul ezután a BME támogatja elsősorban a röplabdát. Harmincegy éve dolgozom edzőként itt, de ennyire jelentős és előremutató változások még nem történtek!

Dr. Vincze Pál, a testnevelési központ vezetője, a sportbizottság elnöke közreműködésével kidolgoztak egy koncepciót, amelynek végrehajtását az Egyetemi Hallgatói Képviselet vezetőjével, Keresztes Péterrel közösen vállalták. Távlati cél, hogy a röplabdaszakosztály egészen a legfelsőbb szintig eljusson!

– Kétpályás röplabdacsarnok épült az egyetem területén, már csak apróbb kivitelezési munkák vannak hátra, legkésőbb fél év múlva átadják – mesélte nagy örömmel Vocskó György. – Végre otthonra lelünk, ez óriási dolog, és olyan távlatokat nyitott meg a röplabdacsapat előtt, amely alapján bízom benne, hogy akár nemzetközi kupaindulásra is jogosultak lehetünk. Ha ez bekövetkezne, el is indulnánk, és idehaza a legjobbakkal azonos szinten szerepelnénk.

A hallgatók térítéses képzésének támogatása, az ösztöndíj- és a kollégium-hozzájárulás mind-mind része ennek a programnak.

– A Magyarországon tanulni vágyó röplabdásoknak mindez jelzésértékű lehet, jöjjenek a Műegyetemre, tárt karokkal várjuk őket – folytatta a mester. – Magyarországon meghatározó röplabdacsapat kialakítása a célunk! Az egyetemi sport kft menedzsmentje a fiam, Vocskó Máté vezetésével most alakul. Teljesen más alapokra lesz helyezve a sport az egyetemen. Jelen állapotban ez megnyugtató számunkra, minden akadály elhárult, hogy el tudjunk indulni. Most jön a lassú, türelmes építkezés időszaka és az igazolások időszaka.

Ha elhárulnak a tanulmányi akadályok, Lónárt Péter visszatér a Vegyész RC-Kazincbarcikából a következő idényre az eddigiekhez hasonlóan MAFC-BME-Mapei néven benevező együtteshez. Tamasi István visszatérése immár biztosra vehető, ő a legutóbbi szezont Csepelen töltötte. A nyíregyházi Molnár Ádám is csatlakozik a kerethez, amelyből senki nem távozik. Természetesen a közeljövőben egyre jobban szeretnék megerősíteni a csapatot.

A MAFC Káposztásmegyeren kezdi az idényét, de tervben van, hogy a Megyeri úti Tungsram Sportcsarnokban az Újpesti TE női csapatával közös rendezésben legyenek a hazai találkozók. Hamarosan megkezdődnek a tárgyalások, és amennyiben a két klub vezetői meg tudnak egyezni, jöhetnek a rendhagyó röplabdás kettős rangadók!

Az eddigieknél komolyan utánpótlás-kötelezettségekkel kell szembenéznie az egyetemi csapatnak, amelyet gyermek korosztályban a MALÉV fiataljai fognak képviselni, de a jövőben röplabdaiskolát akarnak indítani!

A felnőtt csapattal kapcsolatos hír, hogy Vocskó György eddigi segítője, Novák László edző hivatalosan nem marad az együttesnél, mert a hunvolley.blog megbízható forrásból származó információi szerint ő lesz Ludvig Zsolt utódja a szövetségben, és a két pozíció nem egyeztethető össze. Természetesen, ha ideje engedi, a csapat körül marad.

Címkék: bme röplabda mafc vocskó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93068081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása