Költséghatékony, tornarendszerű röplabdabajnokság szerveződik Nyugat-Magyarországon, amelyre női, férfi és vegyes csapatok jelentkezését is várják!

Januárban megalakult a ZTE Röplabda Klub. A főként zalaegerszegi fiatalokból álló csapat nagy tervekkel vágott bele az egyesületi életbe, edzőmérkőzéseken és tornákon vett részt, és a tagok remélték, hogy ősszel már az NB II-ben versenyezhetnek.

Az ügy érdekében mindent megtett id. Tomanóczy Tibor, a zalai röplabdasport emblematikus alakja, mostanra viszont sajnos rá kellett jönnie, hogy a rendkívül magas nevezési díj és a többi kötelező költség miatt aligha fog megvalósulni az álmuk.

– Kis tornákat szeretnék szervezni, mert feleslegesen nem akarok nagy pénzeket fizetni a szövetségnek, amiért nem kapunk semmit – mondta a hunvolley.blog megkeresésére id. Tomanócz Tibor. – Ha indítanám az újonnan alakult csapatomat az NB II-ben, be kellene fizetnem 270.000 forintot a szövetségnek, amiért még egy labdát sem kapunk. Úgy gondoltam, ezért a pénzért négy-öt csapat szervezésével havonta mindig más helyen egy tornát lehetne szervezni, így nem veszne el a csapat, és a játékosok sem csak edzenének.

A 62 éves sportvezető-szervező még nem tudja biztosan, mi lesz a csapat sorsa a közeljövőben, mert az NB II-es szezonhoz mindennel együtt körülbelül két és félmillió forint kellene.

– Sokat gondolkozok ezen a 270.000 forinton, ugyanis a szponzorokat még most is nehéz összehozni – magyarázta id. Tomanóczy. – Ezért keresek olyan csapatokat, akik tornarendszerben tudnák vállalni a játékot. Minden hónapban más rendezné a tornát egy hétvégén, így csak havonta egy utazás érintene mindenkit, ez nyilván olcsóbb lenne, mint az NB II. A szövetség semmit nem tesz a sportág népszerűsítéséért. A versenykiírásból látszik, hogy a szövetség mindenért pénzt szed, de azt nem írja, hogy mit ad cserébe! Természetesen többet várok a sportág népszerűsítéséből. A szövetségből még senkit nem érdekelt, hogyan mozgolódunk itt, Zalaegerszegen, esetleg mire lenne szükség az induláshoz.

Reakció Győrből

Farnady Ernő, a Győri Röplabda Szövetség elnöke a következő gondolatot fűzte a cikkhez a hunvolley.blog Facebook-oldalán:

„Tibor! Nem kell feltalálni azt, ami már megvan. Az elmúlt szezonban Dunántúli Bajnokságot rendeztünk. Ezen ajkai, pápai, szombathelyi, tatabányai és győri csapatok vettek részt. A bajnokságot három-négycsapatos tornarendszerben szerveztük. A rendező csapat biztosította a termet, a játékvezetőket. Minden csapatra sor került. Két-háromszázezer forintból kijöttünk, és a játékosok élvezték a két-háromhetenkénti kettős mérkőzéseket. Ezt tovább folytatjuk, örülnénk, ha Zalaegerszeg is jönne közénk, és persze másokat is várunk.”
 

Zalaegerszegen a strandröplabda is rendkívül népszerű
Július 9-én, szombaton újabb strandröplabda-fordulót rendeznek a zalaegerszegi Aquaparkban. Minden jelentkezést örömmel fogadnak női, férfi és vegyes kategóriában egyaránt. A további időpontok: július 23., július 30., augusztus 13. és augusztus 27.

Címkék: röplabda zte zalaegerszeg strandröplabda tomanóczy

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr313042110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junper 2011.07.06. 21:53:32

A nagyszerű kezdeményezés már az első évben is sikeres volt amit mutat a az NBII-vel megegyező csapatok száma .És ez a szám idén csak növekedni fog a csapatok rendkívül rossz anyagi helyzete miatt. Tavaly sajnos csak női vonalon sikerült bajnokságot rendezni,de ez a jövőben akár a férfiaknál is sikerülhet. Magam részéről azt javasolnám ,hogy az összes mostani Nb II-es csapat is induljon itt-elvégre a többség teljesen amatőr ott is - és és vegye rá a szövetséget ,hogy ismerje el hivatalos bajnokságának .Aki pedig jobb lehetőségekkel rendelkezik és többet szeretne elérni-1.2.helyezett?-csak azoknak rendezzen a szövetség egy hivatalos osztályozó tornát.Persze ez csak felvetés amin lehetne finomítani ,de az már mindenki számára nyílvánvaló ,hogy az adott helyzet miatt(magas költségek ,a csapatok alacsony száma ,az amatőrök és szerintem a gyerek korosztály utáni korcsoportok részére kevesebb versenyzési lehetőség hiánya valamit tenni kell!!!!

arvensis 2011.07.07. 00:44:26

Tisztelt Mindenki!

Megint csak a pontosság okán: a Versenykiírás 13.sz. melléklet 2. pontja szerint az NB II-be nevező új csapatoknak (pl. ZTE) a nevezési díj 170.000,- Ft, ehhez még 5.000,- Ft az éves tagdíj, ezen felül a Szövetségnek nem kell többet fizetni. Ez távol áll a cikkben említett 270.000,- Ft-tól, annak közelítőleg 65 %-a. Nem mondom, hogy kevés pénz, de nem 270.000,- Ft.

Maradok tisztelettel
Mezei Zoltán

Jezeri Tibor 2011.07.10. 23:40:33

És mit ad a szövetség 170 000 Ft-ért? Megszervezi a bajnokságot 7 csapat számára? Ehhez az összeghez még hozzájön 5 db új GALA labda is amit a szövetség előír, a Tactic Sporttól, kb. 60 000 Ft, és máris nem vagyunk messze a 270 000 Ft-tól!

Csaba1111 2011.07.12. 07:16:36

Ugyan ez a költség az extraliga ill. NBI ben tudomásom szerint 670 ezer + 10labda ez a nem semmi.Magyarországon ahoz képest hogy nincs profi mezőny egészen sok csapat bírja hosszú évek óta fizetni ezt a hatalmas pénzt a nagy semmire.Ez a szomorú + a bírói díjjakról már nem is beszélek.Csak ezek a pénzek hova landolnak ezt lenne jó tudni most végre valahára.
Kár lenne a sportágért ha elveszne kicsiny hazánkban.
süti beállítások módosítása