A férfi és a női szakág összefogásával építik a jövőt a legjobb helyi szakemberek. Sikerre vezettek az elmúlt hetek, hónapok tárgyalásai, a tervekből valóság lett: 2011. június 30-án megalakult a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely Sportegyesület. A somogyi megyeszékhely új, országos szinten is egyedülálló utánpótlás-nevelő sportszervezete komoly tervekkel várja a következő szezont és az előttünk álló éveket.

A Kaposvári Röplabda Akadémia a helyi utánpótlás-nevelés összefogásának eredményeként alakult meg, az országban egyedülálló módon a férfi és a női szakág együttműködésével. Fő célja, hogy a munkát az eddigieknél még szervezettebbé, eredményesebbé tegye, és egységes képzést alakítson ki a legkisebb korosztálytól egészen az egyetemistákig, az országosan is elismert helyi szakemberek irányításával, a sportot szerető vállalkozások bevonásával.

Az egyesület elnökének a kaposvári sport egyik régi nagy támogatóját, az Év Mecénása díjjal is kitüntetett 1. MCM Kft. egyik tulajdonos-ügyvezetőjét, Horváth Évát választotta meg az alakuló közgyűlés. Az elnökségben a kaposvári röplabda hajdani megalapítói közül Vermesné dr. Merő Zsuzsanna és Gáspár István kapott helyet. Az alapító tagok a Fino-Kaposvár SE elnökségi tagjának, dr. Borbély Csabának, a BITT-Kaposvári NRC elnökének, Orosz Ferencnek, valamint az akadémia szülőatyjának, Demeter Györgynek és dr. Karl Schultes cégtulajdonosnak is bizalmat szavaztak.

Az akadémia keretein belül a tervek szerint fiú és leány szakosztály kezdi meg működést, kismini, mini, gyermek, serdülő és ifjúsági korcsoportban, valamint az egyetemen is lesz együttes. Ez összesen 150-200 kaposvári fiatal rendszeres versenyeztetését jelenti 16 korosztályos csapatban! Ha minden az elképzelések szerint alakul, tovább szélesedik majd az alap, vagyis rövid időn belül még tovább nőhet a sportágat űző somogyi fiatalok száma.

A remek kezdeményezést mindenki pozitívan fogadta. A szervezőknek sikerült megállapodniuk a két helyi felvevő egyesülettel, a Fino és a BITT vezetőivel, valamint azokkal az iskolákkal, ahol fontos szerepet tölt be a röplabda. Ezen kívül a Magyar Röplabda Szövetség támogatását is élvezik, és minden jel arra mutat, hogy az ország egyik kiemelt utánpótlás-központja lehet a somogyi megyeszékhely.

– A koncepciónk alapja az, hogy a teljes utánpótlás-nevelést szeretnénk egy rendszerbe foglalni, és anyagilag is segíteni – fogalmazott Demeter György, aki az akadémia szakmai igazgatója lesz. – A felvevő egyesületek segítsége mellett ehhez elengedhetetlen lenne, hogy a Kaposvári Sportiskola röplabdaszakosztálya is akadémiánk része legyen. A tárgyalások már megkezdődtek az illetékesekkel. Céljaink között szerepel egy röplabda-bázis kialakítása is az egyik kaposvári iskolában.

A remények szerint a 2011–2012-es bajnoki évadban már a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben szerepel majd a két helyi felvevő egyesület utánpótlása, és a sikerek sem maradnak el. Az alakuló közgyűlés résztvevőit a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Molnár Zoltán és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára, Szekeres Pál is köszöntötte. Mindkét sportvezető kiemelte: közel áll a szívéhez a röplabda, és támogatásáról biztosította az akadémia alapítóit.

Címkék: akadémia kaposvár röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73031217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása