Ha a Közép-európai Ligáról esett szó, megszokhattuk, hogy az elmúlt években a magyarok figyelme a Kaposvár miatt a férfiak mezőnyére koncentrálódik. A következő idényben azonban a somogyiak nem indulnak, a nők versengésében viszont ott lesz a Vasas és az Újpest is!

Egyelőre az óbudaiak kerete alakul jobban, hiszen bár Vatai Gabriella visszavonult, Lutter Liza Gödöllőre igazolt, és valószínűleg Takács Zsófia is távozik, biztosan marad Milovits Júlia, Oláh Vivien és Miklai Zsanett. Ők hárman már szerződést hosszabbítottak, és erre minden bizonnyal Dékány Bernadett, Lévai Vivien, Nagy Eszter és Borsos Lili esetében is sor kerül majd. Biztos érkező egyelőre nincs, de a jól értesültek szerint több kiváló játékos is a Vasasba tart...

Újpesten csak egyetlen biztos pont van, a center, Kovács Tímea, neki ugyanis még két évig érvényes a szerződése. Dambendzet Nathalie távozása is eldőlt, ő ismét légiósként folytatja, a hírek szerint újra Svájcba költözik. Mást egyelőre nem lehet tudni az újpestiekkel kapcsolatban, bár a pletyka az ő esetükben is több neves magyar röplabdázó érkezéséről szól.

Hamarosan lejár a nevezési határidő a Közép-európai Ligára, így már majdnem teljes a mezőny. A MEVZA tájékoztatása alapján az idei bajnokságban tizenkét csapat vesz részt, amiből tíz már ismert.

Legkésőbb június 30-ig el kell jutatniuk a nevezéseket a Közép-európai Ligára, csak ezek után lesz meg a végleges lista. Azonban már nagyrészt lehet tudni, hogy milyen ellenfelekkel fognak találkozni a magyarok. A bajnokságra két osztrák, két horvát, két szlovén, két szlovák és két magyar csapat adta le a nevezését. A másik két együttes Csehországból kerül ki, azonban a kilétüket egyelőre nem lehet tudni.

Ausztria
• ASKÖ-Linz/STEG
• SVS Post Schwechat
Horvátország
• ZOK Vukovar
• ZOK Rijeka KVIG
Szlovénia
• OK Nova KBM Branik Maribor
• OK Calcit Kamnik
Magyarország
• Vasas-Hofeka-Óbuda
• Újpesti TE
Szlovákia
• VK Doprastav Bratislava
• Slavia UK EU Bratislava
Csehország
• Induló csapataik egyelőre nem ismertek. A tavalyi évben egy csapatuk indult, a Bajnokok Ligája-résztvevő VK Modranska Prostejov, amely meg is nyerte a sorozatot, aztán hazája bajnokságában és a cseh-szlovák közös kupasorozatban is aranyérmes lett. A bajnokságban az SK UP Olomouc végzett a második, a VK Královo Pole Brno a harmadik, a PVK Olymp Praha pedig a negyedik helyen.

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest vasas közép európai liga mevza

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr83005809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása