A hétvégén rendezték az Országos Gyermek Bajnokság II. osztályának négyes döntőjét Tapolcán, amelyre a helyieken kívül a Szolnok, a Tatabánya és a Kaposvári Sportiskola csapatai kvalifikálták magukat.

Jól indult a torna a hazai csapat számára, amely az első mérkőzésen a Kaposvárt győzte le 3:0-ra. A következő mérkőzés aztán javítottak a vesztes somogyiak, és 3:1-re nyertek a Tatabánya ellen. Ezután a Szolnok is könnyedén lépett túl a tatabányaiakon (3:0). Ekkor mindenki úgy gondolta, hogy a döntő következik a Tapolca és a Szolnok között...

Az összecsapás ennek megfelelően igazi nagy csatát hozott, amelynek a végén a vendég szolnokiak örülhettek a 3:2-es győzelemnek. A hosszú mérkőzés azonban annyira elfárasztotta őket, hogy nagy meglepetésre simán 3:0-ra kikaptak a Kaposvártól, így végeredményben még a második helyet is kénytelenek voltak átadni, mert a hazai csapat nem hagyta ki a kínálkozó alkalmat, és utolsó mérkőzésén 3:0-ra verte a Tatabányát és begyűjtötte a II. osztály aranyérmét!

Meilinger Zoltán, Tapolca: – Gratulálok a csapatnak az első helyhez. Nagy utat tettünk meg idáig, ami többéves kitartó közös munkát jelent jóban-rosszban. Az akkor kezdett játékosokból mára éppen hat fő maradt, de örömteli, hogy idén több olyan kezdő is jelentkezett, akik egyik megoldásai lehetnek a korosztály létszámproblémáinak. A többség még jövőre is a gyermek korosztályban szerepelhet, és jövőre akár az első osztályú döntő is benne van a csapatban, de a tagok nagy része a továbbtanulás küszöbén áll, ezért még bizonytalan a folytatás.

A klubvezetés közben azon dolgozik, hogy sikerüljön lezárni a szezont, illetve legyenek meg a feltételei a következő szezonban akár az NB II-es indulásnak is egy igen fiatal kerettel. Egyelőre egy gyerek jelentette be távozását a továbbtanulás miatt.. A szakvezetés most azon fáradozik, hogy legalább egy évig megtartsa a legtehetségesebb utánpótlás-játékosait, és együttműködjön a környék valamelyik (Ajka, Sümeg, Veszprém) csapatával. A megnövekedett feladatok és egyéb kihívások végett a szakmai munka megerősítése is aktuális. Ennek megfelelően a szezon utolsó részében például a lányok szakmai munkáját – az OGYB négyes döntőjében is – a Veszprémben parkoló pályára került sikeres utánpótlásedző, Holdinger Szilárd irányította. Vele a csapat ilyen rövid idő alatt is sikeresen megértette, megkedvelte egymást, ami akár egy további folytatást is jelenthet.

A felkészülés várhatóan július végén kezdődik a tavalyi sikeres gyenesdiási tábor folytatásaként, majd augusztusban fokozatosan megy át a csapat a terembe.

A Tapolcai VSE OGYB II. osztályának bajnokcsapata: Verebélyi Viktória, Lakatos Lilla, Rozgonyi Orsolya, Oláh Sára, Horváth Daniella, Marton Eszter, Hauck Bettina, Komjáti Luca. Edző. Holdinger Szilárd

A végeredmény:
1. Tapolca 5 pont (8:3)
2. Kaposvári SI 5 pont (6:4)
3. Szolnok 5 pont (6:5)
4. Tatabánya 3 pont (1:9)

Címkék: gyermek tapolca röplabda utánpótlás ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252967065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása