Fölényesen, játszmaveszteség nélkül nyerte meg a leány Országos Serdülő Kupa békéscsabai hatos döntőjét a Vasas-Hofeka-Óbuda, amely korábban a korosztály bajnokágában is aranyérmes volt. A fővárosiak megszakítás nélkül harmadszor hódították el a kupát.

Pénteken a csoportmérkőzéseket rendezték Békéscsabán, ahol a Vasas az Újpesttel és a Kaposvárral találkozott. Jó játékot produkálva előbb fővárosi riválisukat győzték le 3:0-ra az óbudaiak, majd ugyanilyen arányban múlták felül a Kaposvár együttesét is. A másik ágon az NRK-Nyíregyháza a házigazda Békéscsabát 3:1-re, a TF-KRA-t 3:0-ra győzte le.

Két győzelemmel mindkét csapat csoportja első helyén végzett, így szombaton csak az elődöntőben kellett pályára lépniük.

A döntőbe jutásért a Vasasnak a házigazdát kellett legyőznie, amit a vártnál könnyebben, kevesebb, mint egy óra alatt meg is tett. A viharsarki lányok mindössze a harmadik játszmában tudták megszorítani a címvédőt, de a végjátékban az óbudaiak jobban koncentráltak. A Nyíregyházának már nem volt ilyen könnyű dolga, izgalmas, szoros meccsen győzte le az Újpestet.

Egész hétvégén nagyon jó volt a hangulat a Vasas csapatában, a lányok lelkesedését és akarását a jó játék tovább erősítette. Nem volt meglepő, hogy a fináléban hatalmas önbizalommal léptek pályára. Már az első felvonásban sikerült a szabolcsiakra erőltetniük játékukat, remek szélsőtámadásaiknak köszönhetően pedig eredményesek is tudtunk lenni. A második szettben próbált kapaszkodni az NRK, de az óbudaiaknak mindenre volt válaszuk, így ez az etap sem forgott veszélyben. A két vesztett játszma után teljesen összeomlottak a szabolcsiak, így igazi örömjátékot bemutatva sikerült győznie a Vasasnak, amely ezzel megszakítás nélkül harmadik alkalommal hódítva el a serdülőkupát!

Hőnig László, az aranyérmes Vasas edzője: – Nagyon szépen játszottak a lányok, az egész szezon legjobb és legszebb játékát produkálták a hétvégén. Ezzel sikerült megkoronáznunk az egész éves munkánkat! Most azonban mégis az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Nevet, hiszen sikerült megnyernünk a bajnokság után a kupát is. Viszont sír is, hiszen ez a csapat, így együtt többet nem fog már játszani. Remélem, a juniorban is együtt maradnak a lányok, köszönöm nekik a szép sikereket, amiket együtt értünk el. Remélem, hogy egy korosztállyal feljebb is hasonlóan sikeresek lesznek majd.

Az egész torna legjobb játékosa Stefanik Orsolya lett: – Mindhárom nap jó volt, lelkes volt mindenki, nagyon szerettük volna a győzelmet, hiszen ebben az összeállításban ez volt az utolsó tornánk. Nem számítottam arra, hogy én leszek a torna legjobb játékosa, hiszen mindenki nagyon jól teljesített, így meglepett a döntés, és nagyon örülök neki. A legnehezebb meccs talán a Békéscsaba elleni volt, hiszen rajtunk volt a nyomás a döntőbe kerülés miatt. A fináléban nagyon akartuk nyerni, összetartásunknak és lelkesedésünknek pedig meg lett az eredménye.

A legjobb támadójátékosnak járó különdíjat Takács Bernadett kapta: – Az egész hétvége nagyon jó volt, segítettük egymást, és remek volt a hangulat is. Örülök a különdíjnak, szerencsére jól ment a játék, ezt én is éreztem. Számomra a legnehezebb meccs a döntő volt, mert utolsó meccse volt ez a csapatnak, és nagyon akartunk nyerni. Végig összetartunk, nem hagytuk, hogy felénk kerekedjen az NRK. Sokat segített lelkiekben, hogy játszmaveszteség nélkül jutottunk el idáig, és külön öröm, hogy a fináléban sem rontottunk.

Országos Serdülő Kupa, leányok, hatos döntő, Békéscsaba

Csoportmérkőzések

A-csoport
NRK-Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 3:1 (18, –22, 18, 14)
TF-KRA – NRK-Nyíregyháza 0:3 (–22, –18, –18)
Békéscsabai RSE – TF-KRA 3:1 (15, 24, –16, 12)
Az A-csoport végeredménye: 1. NRK-Nyíregyháza 4 pont, 2. Békéscsabai RSE 3 pont, 3. TF-KRA 2 pont

B-csoport
Vasas-Hofeka-Óbuda – BITT-Kaposvári NRC 3:0 (14, 7, 9)
Vasas-Hofeka-Óbuda – Újpesti TE 3:0 (13, 14, 12)
BITT-Kaposvári NRC – Újpesti TE 0:3 (–15, –15, –22)
A B-csoport végeredménye: 1. Vasas-Hofeka-Óbuda 4 pont, 2. Újpesti TE 3 pont, 3. BITT-Kaposvári NRC 2 pont

Középdöntő
Békéscsabai RSE – BITT-Kaposvári NRC 3:1 (20, 20, –25, 26)
Újpesti TE – TF-KRA 3:1 (–22, 15, 23, 20)

Elődöntő
Vasas-Hofeka-Óbuda – Békéscsabai RSE 3:0 (9, 16, 22)
NRK-Nyíregyháza – Újpesti TE 3:1 (–23, 12, 23, 12)

Döntő: Vasas-Hofeka-Óbuda – NRK-Nyíregyháza 3:0 (17, 18, 14)

A végeredmény
1. Vasas-Hofeka-Óbuda
(Stefanik Orsolya, Takács Bernadett, Fábián Fanny, Major Lilla, Gubicza Laura, Cicic Milica, Margitai Anna, Bánlaki Emese, Hódosi Daniella, Novák Lilla, Ludmán Réka és Benkó Bettina, edző: Hőnig László)
2. NRK-Nyíregyháza
3. Békéscsabai RSE
4. Újpesti TE
5. TF-KRA
6. BITT-Kaposvári NRC

Különdíjasok
A torna legjobb játékosa: Stefanik Orsolya (Vasas)
A torna legjobb támadója: Takács Bernadett (Vasas)
A torna legjobb védekezője: Roma Flóra (NRK)
A torna legjobb irányítója: Dénesi Dalma (Békéscsaba)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas serdülő utánpótlás osk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr122959546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása