A magyar női válogatott 3:0-ra kikapott Bulgáriától az Euroliga B-csoportjában, a második forduló második mérkőzésén, Szombathelyen. A mieink jobb nyitásfogadást produkáltak, mint a pénteki találkozón, de a sok támadásrontás és a pazar bolgár blokkok miatt simán kikaptak. Statisztika ittKépgaléria itt! A meccs teljes felvétele itt!

A pénteki mérkőzésen nyitásban és fogadásban mutatkozott nagy különbség a két csapat között. A magyar válogatott játékának egyértelműen jót tett Horváth Dóra beszállása, Sándor Renáta hiánya viszont ezúttal is érződött. A vereséget elsősorban a gyenge nyitásfogadás okozta.

Szombat este is szerény érdeklődés mellett kezdődött az összecsapás, körülbelül ötszázan voltak kíváncsi a mérkőzésre. A mieinknél a csapatkapitány, Kiss Katalin ezúttal sem szerepelt a kezdőhatosban, amelynek összeállítása megegyezett a 24 órával korábbival.

Miklai Zsanett két blokkjával remekül kezdett Magyarország az első szett elején, majd két bolgár hiba következett (4:0). Sajnos ismét gyorsan előkerültek a gyatra szervafogadások, elkezdett zárkózni Bulgária, de Filipovics Anita bebombázott egy jó centerlabdát! Ebből kellett volna több péntek este is... Horváth Dóra szerencsés ásznyitásával az első technikaira visszaállt a négypontos különbség. Jókay Zoltán szövetségi kapitány a kötelező szünetben azt kérte a lányoktól, hogy nyitásban kerüljék a csapatkapitány Janevát, inkább Rabadzsijevát célozzák, és próbálják hátraszorítani.

Ennek szellemében Horváth a visszatérés után megint küldött egy ászt (9:4). Milovits Júlia valósággal tömte labdával a centereket, akik éltek is a lehetőséggel, Miklai is eredményes volt, meg a szélen Józsa Zsuzsanna is (12:8)! A mezőnyvédekezés során akadtak zavarok, és a sánc sem volt hatékony az ellenfél bombaütéseivel szemben (12:11). Jött egy hullámvölgy, Jókay edző időt kért. Milovits Júliának azt mondta, hogy a hátsósoros ütőket is foglalkoztassa, Józsát pedig arra figyelmeztette, hogy a bolgárok előszeretettel ütnek vonalat! Egy magyar pont után több pontatlanság következett, egyenlített Bulgária, és egy szép sánccal a vezetést is átvette (13:14).

A jó kezdés után valósággal összezuhant Magyarország, a szövetségi kapitány kikérte második idejét is, de a visszatérés után a vendégek ismét blokkoltak egy nagyot, s máris jött a második technikai. Jókay Zoltán ekkor már a mágnestábla segítségével próbálta elmagyarázni a követendő taktikát a játékosoknak. 12:8 után lett 13:16 az állás, ez tehát 8:1-es bolgár sorozatot jelent. Horváth Dóra nagyon szépen kipofozta a labdát a vonalra, de utána egy nagy bolgár ütés és egy nagyon pontatlan magyar feladás következett (15:19). Dégi Barbara állt be nyitni, de a hálóba szervált... Az ezúttal is pontos alapjátékot bemutató látogatók a hajrában már magabiztosan vezettek. Milovits megint megtalálta a centereit, akik továbbra is hatékonyan támadtak, de ekkor már sajnos késő volt. Bulgária viszonylag simán lerendezte a végjátékot (19:25, 0:1).

Egy remek centertámadással és egy ásznyitással kezdtek a bolgárok a második szett elején (0:2). Gyorsan nőtt a differencia, mert a mieink nagyon lekonyultak az első rész elvesztésétől. Jókay hamar időt kért (1:5), és azt kérte, hogy játékosai vállalják a kockázatos megoldásokat, álljanak bele az ütésekbe, és ne kövessenek el ilyen sok technikai hibát. Érdekesség, hogy ezúttal a péntekinél sokkal jobb volt Magyarország nyitásfogadása, mégis sorra jöttek az áthatolhatatlan bolgár blokkok (2:8).

A játszma nagyon gyorsan eldőlt, mert Bulgária ekkor egy sokkal pontosabb, tudatosabb, taktikusabb dimenzióban röplabdázott, mint a házigazda. Folyamatosan termelte a pontokat a vendégcsapat, Jókay kikérte második idejét is, és a feladónak magyarázott. A játék képe nem változott, ezért Meléndez-Pál Beatrix érkezett feladóposztra, Józsát pedig Kiss Katalin váltotta. Tízpontos, illetve annál is nagyobb hátrányba került együttesünk (4:15), amelyben Horváth Dóra egy hátsósoros támadás során ráugrott Miklai Zsanett hátára! Hiányzott az önbizalom, amely a másik oldalon maximálisan megvolt, és ezt az eredmény hűen tükrözte (9:19). Horváth Dóra ásznyitása és Filipovics Anita blokkja szépségtapasznak jó volt, sőt a végén Liliom Ritának is összejött egy szép és eredményes ütés. Na ugye, hogy tud ez a csapat jól és hatékonyan is röplabdázni! Dragutin Baltic időt kért, aztán Filipovics is suhintott egy ászértékűt (16:23)! Centerből szerzett pontot Bulgária, ezzel játszmalabdához jutott, és Emilija Nikolova ejtésével le is zárta a második részt (16:25, 0:2).

Kiss Katalin és Meléndez is pályán maradt a harmadik játszmára a mieinknél. Nagyot küzdöttek a magyarok a szett elején, egy hosszú labdamenetből is ők jöttek ki jobban (3:2). A cserefeladó jobban mozgatta a válogatottat, de a bolgárok hamar egyenlítettek, természetesen egy blokkal, egy ejtéssel pedig átvették a vezetést (5:6). Ütéseket hibáztak a magyarok, aztán egy nyitásfogadás is rossz volt, Bulgária már hárommal jobban állt az első technikainál (5:8). A folytatásban sem változott semmi, nagyon sok volt a magyar ütésrontás. Jókay Zoltán időt kért és még mindig higgadtan magyarázott (5:10). Liliom blokkolt, és a többiek is fel-felvillantottak ezt-azt a tudásukból, de a gépezet összességében csak nem akart olajozottan működni, Milovits visszatért feladni (10:13).

Filipovics sáncolt, Kiss Katalin ászt szervált, ezzel felküzdötte magát egy pontra Magyarország! Dragutin Baltic edző cserével reagált, és mivel együttese továbbra is sokkal jobban mezőnyözött és blokkolt, a második technikainál újra négy ponttal vezetett (12:16). Elég volt egy jó ejtés és egy nagyszerű ütés, valamint a bolgárok támadásrontása, hogy újra szorossá váljon az állás (16:17)! Liliom Rita véleményes ütése nyomán nagy ribillió támadt, de végül a hazaiak kapták a pontot. Mindez persze nem szegte a bolgárok kedvét, a bökkenő – az ő szemszögükből – csak az volt, hogy két ütést is elhibáztak. Ezzel egyenlített Magyarország (19:19), Dragutin Baltic időt kért. A továbbiakban is jól tartotta magát a házigazda, de az ellenfél ejtéseit képtelen volt hatástalanítani, pedig a bolgárok egyre gyakrabban választották ezt a megoldást. A hajrában megint elléptek kettővel (20:22), ezúttal Jókay kért időt. Filipovics centerezett, aztán Milovits blokkolt (22:22)! Filipovics újra betalált, Baltic mester időt kért (23:23). Bulgária egy blokkal jutott meccslabdához, és egy szélsőtámadással vetett véget a találkozónak (23:25, 0:3).

Euroliga, nők, B-csoport, 2. forduló, 2. mérkőzés

Magyarország–Bulgária 0:3 (–19, –16, –23)
Szombathely, 500 néző. Játékvezetők: Lagierski (lengyel), Kulhanek (osztrák)
Magyarország: Milovits, Filipovics, Józsa, Liliom, Horváth D., Miklai. Csere: Kötél D. (liberó), Dégi, Meléndez-Pál, Kiss K. Szövetségi kapitány: Jókay Zoltán
Bulgária: Nenova, Rabadzsijeva, Janeva, Ruszjeva, S. Filipova, Nikolova. Csere: M. Filipova (liberó), Zarkova, Kitipova. Szövetségi kapitány: Dragutin Baltic

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 12:8, 13:16, 16:19, 18:23. 2. játszma: 2:8, 4:14, 9:19, 13:23. 3. játszma: 5:8, 12:14, 20:22, 23:23

A másik párharc eredményei
Izrael – Csehország 0:3 (–19, –13, –24) és 0:3 (–16, –21, –16)

A csoport állása
1. Csehország 9 pont (10:4)
2. Bulgária 9 pont (10:5)
3. Magyarország 3 pont (5:10)
4. Izrael 3 pont (4:10)

Címkék: bulgária válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52957428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása