Aki részese volt a legendának

 2011.06.03. 11:25

A CEV Kupa-győztes Szabó Dávid elárulta: február óta tudták, hogy kiszáll az olasz Sisley Treviso főszponzora, a Benetton ruhaipari óriásicég. A magyar ütőjátékosnak elvileg egy évig még érvényes a szerződése...

Ahogyan arról csütörtök már beszámoltunk, minden bizonnyal megszűnik az olasz Sisley Treviso, amely az elmúlt bő húsz év egyik legeredményesebb, meghatározó csapata volt nem csak Itáliában, hanem Európában is. Az egyesület 1987 óta íródó történetének egyetlen magyar szereplője van, Szabó Dávid, akit 2007-ben igazoltak le.

„Monzában voltunk február tájékán, és az egyik főnökünk mindig velünk jött, ő mondta, hogy vannak tárgyalások ebben a témában – kezdte a 23 éves röplabdázó. – Aztán az öreg Benetton bejelentette, hogy kiszáll, de nem csak tőlünk, hanem a kosarasoktól is, csak a rögbi marad meg. Ez azért is aggályos, mert a szezon elején elég sokan szerződést hosszabbítottak, illetve akik jöttek, ők sem egy évet írtak alá. Azt mondták, lehet, hogy a következő szezont még lehúzza, és csak azután száll ki véglegesen.”

Szabó szerződése is érvényes még egy évadra, de valószínűleg ismét kölcsönadja őt az itáliai klub, ha nem szűnik meg. A magyar röplabdázó menedzsere osztrák, német és francia klubokkal tárgyal jelenleg.

„Pihenni nem nagyon volt időnk az elmúlt szezonban, mert november közepétől a szezon végéig heti két meccsünk volt – mesélte a kazincbarcikai játékos. – A Bajnokok Ligájában előrébb szerettünk volna jutni, francia ellenfelünket meg is kellett volna vernünk. Sajnálom, hogy már a csoportkörben kiestünk. Utána átkerültünk a CEV Kupába, amiről közölték, hogy illő lenne megnyernünk. Hát megnyertük... A bajnokságban a legjobb négy közé bejuthattunk volna, de mi is hullámvölgyben voltunk meg a Macerata is, és végül ők jöttek ki jobban az ötmeccses párharcból. Nagyon sajnáltam... De a lényeg, hogy Benetton februári bejelentése ellenére is harcoltunk!”

Szabó Dávid
Született:
1990. január 13.
Magassága: 202 cm
Klubjai: Vegyész RC-Kazicbarcika (2003–2006), Sisley Treviso (olasz, 2006–2007), Top Team Mantova (olasz, 2007–2008), Marmi Lanza Verona (olasz, 2008–2009), Salonit Anhovo Kanal (szlovén, 2009–2010), Sisley Treviso (2010–2011)
Sikerei: magyar bajnok (2006), szlovén bajnoki 2. (2010), CEV Kupa-győztes (2011)

Címkék: olasz olaszország szabó röplabda treviso sisley

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr922953819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása