Európa egyik legjobb centere, a holland Wytze Kooistra hat év után távozott Olaszországból, és a lengyel bajnoki aranyérmes PGE Skra Belchatow csapatához szerződött.

A 29 éves, 209 centiméter magas játékos 1990-ben kezdett röplabdázni a VV Sleen csapatában. Rövid önéletrajzában Kooistra megjegyzi, hogy eleinte csak szórakozásból játszott a többi gyerekkel, de hamarosan kiderült, hogy különleges tehetsége van ehhez a sportághoz. Egyre több kiválasztáson vett részt, az utánpótlás-válogatottba is meghívták, és több korosztályban is nyert országos bajnoki címet Hollandiában. Később a SuDoSa Assen és a Lycurgus Groningen közvetkezett, míg 2002-ben végre egy ütőképes együtteshez igazolt. A Piet Zoomers Apeldoorn színeiben kupát, bajnokságot és 2003-ban Élcsapatok Kupáját nyert. Bekerült a felnőtt-válogatottba, és őt választották a 2004–2005-ös szezon legjobb játékosának hazájában. Érdekesség, hogy eleinte nyitásfogadó-szélsőütő, majd feladóátló poszton játszott, csak később lett center.

2005-ben elkezdődhetett az itáliai kaland! Előbb az Itas Diatec Trentino igazolta le, amellyel a bajnokságban és a kupában is az elődöntőben búcsúzott, majd jött két idény az M. Roma Volley együttesében. Előbb a bajnokságban az elődöntőben esett ki a fővárosi csapat, az Olasz Kupában pedig ezüstérmes lett, majd CEV Kupát nyert, és a kupában, valamint a hazai szuperkupában is második lett, de a bajnoki döntőbe ezúttal sem jutott be. Ezután csapatot váltott, s három szezont lehúzott Modenában. Az első évadban a rájátszásba sem került be az együttes, a másodikban a negyeddöntőben esett ki, a kupából pedig az elődöntőben búcsúzott. A legutóbbi idényben emlékezetes bajnoki elődöntőt vívott a Modena a Trentinóval, de végül 3:2-es összesítéssel kiesett. Az Olasz Kupában nem jutott be a legjobb négy közé, ahogyan a CEV Kupában sem.

Wytze Kooistra új csapata, a lengyel PGE Skra Belchatow idén is megnyerte a lengyel bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában nem jutott be a négyes döntőbe. Az együttes az előző szezonban nem állt rosszul centerekből, hiszen Marcin Mozdzonek, Radosław Wnuk, Michal Mysera, Karol Klos és Daniel Plinski is a keret tagja volt.

Címkék: olasz lengyel röplabda modena belchatow kooistra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552940880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása