Pénteken két vereséggel csoportja utolsó helyén zárta a Vasas leánycsapata az Országos Ifjúsági Kupa (OIK) Kaposváron zajló hatos döntőjének első játéknapját. Szombaton azonban javítottak a fővárosiak, a középdöntőben és az elődöntőben is győzni tudtak, így bejutottak a vasárnapi fináléba, ahol a Békéscsaba lesz az ellenfelük.

A középdöntőben az Eger legyőzése volt a feladat a Vasas számára. Az óbudai lányok kiheverték a pénteki dupla kudarcot, és bár játékuk döcögött még, csak egy szettben tudták megszorítani a fővárosiakat a hevesiek, így magabiztos, önbizalom-növelő győzelemmel sikerült továbblépniük az elődöntőbe. Ott az az Újpest várt a Vasasra, amelytől 3:2-re kikapott a csoportban.

Ezen a találkozón nem tudta vállalni a játékot Borsos Lili, akinek fájt a válla, így Takács Bernadett került bevetésre centerposzton. A lányokat ez a változtatás sem zavart meg, szinte hiba nélkül játszottak. Lutter Liza jól szolgálata ki társait, így rendkívül hatékonyak tudtak lenni a támadás-befejezéseknél. Az első két szettben simán gázoltak át az UTE-n, ám a harmadik felvonásban az újpestiek javítani tudtak. Ez sem szegte kedvét a Vasasnak, és sikerült a visszavágás az egy nappal korábbi vereségért.

A másik elődöntőben a Békéscsaba magabiztosan győzte le a TF-KRA csapatát, így vasárnap a viharsarkiak lesznek az óbudaiak ellenfelei a 12 óra 30 perckor kezdődő fináléban.

Országos Ifjúsági Kupa, leányok, hatos döntő, Kaposvár

Középdöntő
Jászberényi RK – TF-KRA 2:3
Agria RC-EVSI – Vasas-Hofeka-Óbuda 1:3
Elődöntő
Békéscsabai RSE - TF-KRA 3:0
Újpesti TE – Vasas-Hofeka-Óbuda 1:3

A vasárnapi program
8.30: Jászberényi RK – Agria RC-EVSI (az 5. helyért)
10.30: TF-KRA – Újpesti TE (a 3. helyért)
12.30: Békéscsabai RSE – Vasas-Hofeka-Óbuda (döntő)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: ifjúsági röplabda vasas utánpótlás oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr582922726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása