A címvédő Vasas-Hofeka-Óbuda lánycsapata nagy meglepetésre mindkét csoportmeccsét elvesztette az Országos Ifjúsági Kupa (OIK) hatos döntőjének első napján, pénteken, Kaposváron.

Az óbudaiak első találkozója rögtön egy rangadó volt, hiszen az Újpesttel kellett megmérkőznünk. Az UTE ekkor már túl volt az első fellépésen, amelyen magabiztosan győzte le Jászberényt (3:0). Szoros meccsre volt kilátás, hiszen mindkét alakulat esélyes lehet a végső győzelemre. Jól kezdett a Vasas, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az együttes magabiztosan nyerte az első szettet. Innen azonban drasztikusan visszaesett a címvédő játéka, el is veszítette a második és a harmadik szettet. Hiába futotta javításra, az ötödik felvonásban ismét az Újpest koncentrált jobban, így megérdemelten nyerte a találkozót (3:2).

Nem volt sok idő megbeszélni a hibákat, hiszen rögtön pályára kellett lépnie a Vasasnak, ezúttal a másik vesztes, Jászberény ellen. Úgy tűnt, a fővárosiak túlléptek a vereség okozta kudarcon, ám az első etap megnyerése után ismét fordulópont következett. A jászságiaknak minden összejött, a Vasas pedig hiába próbálkozott, sehogy nem tudott eredményes lenni. A végére aztán fejben is elfáradtak a lányok, így hatalmas meglepetésre mindkét mérkőzésüket elvesztették, és a csoport utolsó helyén zárták az első napot.

Semmi nem dőlt még el, szombaton folytatódnak a küzdelmek, és ha mindkét mérkőzést megnyeri a Vasas, akkor bejuthat a döntőbe. A középdöntőben az egri lányokkal játszanak az óbudaiak.

Országos Ifjúsági Kupa, hatos döntő, leányok, Kaposvár

A-csoport
Újpesti TE – Jászberényi RK 3:0
Vasas-Hofeka-Óbuda – Újpest 2:3
Jászberényi RK – Vasas-Hofeka-Óbuda 3:1
Az  A-csoport végeredménye: 1. Újpest 4 pont, 2. Jászberény 3 pont, 3. Vasas 2 pont

B-csoport
TF-KRA – Agria RC-EVSI 1:3
Békéscsabai RSE – TF-KRA 3:0
Agria RC-EVSI – Békéscsabai RSE 0:3
A B-csoport végeredménye: 1. Békéscsaba 4 pont, 2. Eger 3 pont, 3. TF-KRA 2 pont

A szombati program

Középdöntő
12 óra: Jászberényi RK – TF-KRA
12 óra: Agria RC-EVSI – Vasas-Hofeka-Óbuda

Elődöntő
17 óra: Békéscsaba – Jászberény/TF
17 óra: Újpest – Eger/Vasas

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: ifjúsági röplabda vasas utánpótlás oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr372920272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása