A csütörtöki 3:0-s siker után ezúttal kétórás, nagy csatában, 3:2-re (25, 24, –21, –23, 11) nyert a nyári Euroligára készülő magyar női válogatott Görögország ellen Bükön, felkészülési mérkőzésen.

Jókay Zoltán és Filipovics Anita tévényilatkozata az első meccsről ide kattintva megtekinthető!

A magyar csapat péntekre kiegészült legtapasztaltabb, a csapatkapitányi címet is megkapó,32 esztendős játékosával, az éppen Görögországban légióskodó Kiss Katalinnal.

A szombathelyi könnyű, 3:0-s magyar győzelem büki visszavágója is hasonlónak ígérkezett az első percekben. De 6:1-es hazai vezetés után lendületbe jöttek a görögök, sokkal magabiztosabban fogadták a nyitásokat, így jóval keményebben is tudtak támadni. 12:12-től legfeljebb egy-egy pont volt a két csapat között a különbség. Két görög játszmalabda után mégis a magyarok örülhettek (27:25, 1:0). A második szettben elsősorban Sándor Renáta ütéseivel 8:2-re simán ellépett Magyarország. Aztán a remekül irányító Koitoixidou vezérletével megint felzárkóztak a vendégek, és nyílt lett a végjáték. Két görög hiba végül meghozta az újabb magyar részsikert (26:24, 2:0).

A harmadik etapban több rontás jellemezte a magyarok játékát, így végig a hellének vitték a prímet. Két pontnál nem is sikerült közelebb kerülni hozzájuk (18:20), így szépíteni tudtak (21:25, 2:1). A negyedik játékrészben is pontosabban, összeszedettebben röplabdáztak a görögök, de egy jó periódussal sikerült egyenlíteni (19:19). A végjáték azonban megint a vendégeké lett (23:25, 2:2). A rövidített döntő szettet azonban a magyarok kezdték jobban, két-három ponttal jártak ellenfelük előtt, s a lépéselőnyt végig tartani tudták (15:11, 3:2).

A két csapat másodjára 120 perces nagy csatát vívott, de ismét a magyarok kerekedtek felül!

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, nők

Magyarország–Görögország 3:2 (25, 24, –21, –23, 11)
Bük, 100 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Hóbor
Magyarország: Meléndez-Pál, Sándor R., Miklai, Kiss K., Liliom, Filipovics. Csere: Kötél D. (liberó), Milovits, Tálas Zs., Dégi, Józsa. Szövetségi kapitány: Jókay Zoltán
Görögország: Tzanakaki, Hantava, Koutouidou, Kiriakidou, Tsima, Grouzou. Csere: Mylona (liberó), Papafotiou, Kelesidou, Merteki. Szövetségi kapitány: Florosz Dimitriosz

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Ma megmutatta a görög válogatott az oroszlánkörmeit. A nyitásaink ezúttal nem voltak olyan hatékonyak, így többször szét tudták szedni a sáncunkat. A felkészülés szempontjából nem volt rossz, hogy öt küzdelmes szettet játszottunk.
Florosz Dimitriosz: – Ma sokkal jobb volt a nyitásfogadásunk, ezért tudtunk szorosabb meccset játszani. A két mérkőzés remekül szolgálta az Euroligára való felkészülésünket, ezért köszönet a vendéglátóinknak.

(forrás: Vas Népe)

Címkék: magyar görögország görög válogatott röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62919887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása