Az Országos Serdülő Bajnokság és a juniorbajnokság aranyérme után az Országos Ifjúsági Kupa megnyerésének reményében utazik Kaposvárra a Vasas-Hofeka-Óbuda csapata. A hatos döntőben az óbudaiakon kívül az Eger, a Békéscsaba, a Jászberény, a TF-KRA és az Újpest vesz részt.

Vegyes csapattal utazik a somogyi megyeszékhelyre a Vasas, hiszen a serdülők több juniorjátékossal egészülnek ki. Ott lesz Lutter Liza, Borsos Lili, Horváth Gabriella és Lakatos Enikő is. Az együttes azonban nem számíthat több, a felnőtteknél is húzóembernek számító röplabdázóra, így Dékány Bernadettre, aki tanulmányi okok miatt nem utazik el, és Miklai Zsanettre, akit éppen a felnőtt csapat edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jókay Zoltán nem engedett el. Lévai Vivien játéka is kérdéses, ő még a gödöllői juniordöntőben sérült meg.

A hatos döntőben két csoportban küzdenek egymással a csapatok, ahol körmérkőzéseket játszanak majd. A csoportok első helyezettjei automatikusan az elődöntőbe jutnak. A csoport második helyezettjei a másik csoport harmadikjával játszanak (középdöntők). A középdöntők győztesei az elődöntőbe jutnak.

A múlt hétvégi juniorfináléban nem lehetett ott sérülés miatt Stefanik Orsolya, ám a játékos az OIK-ra már felépült és százszázalékos állapotban várhatja a hétvégét. „A döntő előtti utolsó edzésen ráestem a térdemre, ami aztán estére feldagadt, és bevizesedett – mesélte az ifjú röplabdázó. – Elmentünk orvoshoz, aki szerencsére megnyugtatott, hogy nincs komolyabb baja, de egy hetet pihentetnem kellett. Nagyon csalódott voltam, hogy nem tarthattam a juniorokkal, hiszen ez volt az első alkalom, hogy szerepelhettem volna ebben a korosztályban, így nagyon vártam már. A térdem már jó állapotban van, így hétvégén teljes erőbedobással fogok küzdeni, ha lehetőséghez jutok. Mindenképpen a maximumra fogunk törekedni Kaposváron, hiszen nagyon szeretnénk, ha meglenne a harmadik aranyérem is. Erre szerencsére minden esélyünk meg van, csak felszabadultan kell játszanunk, és figyelni kell az ellenfeleinkre, mert bárki okozhat meglepetést.”

Hőnig László edző nem kíméli játékosait, a héten három meccset is játszanak! „A juniordöntő után hétfőn nem volt edzés, de kedden és szerdán a Budapest-bajnokságban pályára léptünk – mondta a tréner. – Csütörtökön edzőmeccset játszunk a Kandó Kálmán Egyetem fiúcsapatával. Az tény, hogy nagy megterhelést kapnak a lányok, ám ebből tudnak tanulni, rutint szerezni, itt tudjuk kijavítani a hibákat is. A csütörtöki edzőmeccsre azért is van szükség, mert össze kell rakjam a csapatot, ezen ott lesznek a juniorok is, itt fognak először együtt játszani. Mondtam a lányoknak, hogy nem kell megszakadniuk, ennek az a lényege, hogy szokják egymást a pályán. Sajnos a juniorok közül a legjobbak nem állnak rendelkezésemre különböző okok miatt, így nagyon nehéz hétvége elé nézünk. Természetesen én mindig a dobóra várom a csapatot, ez most sincs másképp. Az OIK sajátossága, hogy nem ismerjük az ellenfeleinket, nem tudjuk, ki milyen csapattal érkezik, így az esélyekről is nehéz beszélni.”

A hatos döntő előtt egy fordulót rendeztek ebben a sorozatban. A Vasas Jászberényben vívta ki a továbbjutást. A hazaiakat 3:1-re, míg a debreceni Eötvös DSE-t 3:0-ra győzték le az óbudaiak. A csoportból ketten jutottak tovább, így miután a házigazdák is legyőzték a hajdúságiakat, ők kvalifikálták magukat a fináléba. Tavalyi Békéscsaba adott otthont az OIK-döntőnek, akkor a Vasasnak sikerült megszereznie az aranyérmet. A csapat egyik vezére Lutter Liza volt. „Nagyon jó döntő volt, színvonalas meccsekkel – emlékezett a feladó. – Élveztük a játékot, ennek pedig meglett az eredménye. Remélem, most hétvégén sikerül megvédeni a bajnok címünket, szeretnénk győzni. Egész évemet végigkísérte egy sérülés, hol jobb volt, hol rosszabb. Most a juniordöntőn ez megint előjött sajnos. Most is fáj a lábam, de azért már jobban vagyok. Nem hiszem, hogy ez befolyásolni fogja a teljesítményemet, ezt már ki fogom bírni. A csapattal nem vagyunk még teljesen összeszokva, de ezért is lesz ma edzőmeccs. Szeretek a serdülőkkel játszani, jól kijövünk egymással, remélem ők is szeretnek velünk.”

Országos Ifjúsági Kupa, leányok, hatos döntő, Kaposvár
A-csoport: Vasas, Újpest, Jászberény
B-csoport: Békéscsaba, TF-KRA, Eger

A döntő forgatókönyve ide kattintva érhető el!

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: ifjúsági röplabda vasas utánpótlás oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr352916913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása