Maradhat a veszprémi csapat

 2011.05.19. 23:17

Másodfokon elfogadta az Extraligában tavaly negyedik, legutóbb hatodik helyezett Veszprémi RC fellebbezését az MRSZ elnöksége, így az egyesület felnőtt csapata továbbra is az élvonalban versenyezhet. A versenybizottság elsőfokú határozata alapján azért kellett volna az NB II-be kényszerülnie a bakonyi együttesnek, mert visszalépett a részvételtől az Országos Serdülő Bajnokág hatos döntőjében...
 
A hivatalos értesítést ugyan nem kapta meg a klub, de a szerdán későn este véget ért elnökségi ülésről kiszivárgott, hogy az MRSZ azt szeretné, ha a Veszprémi RC jövőre is az Extraligát erősítené. A dunántúli egyesület azért került kényes helyzetbe, mert utánpótláscsapatai nem utaztak, illetve utaznak el a különböző korosztályos tornákra (junior, ifjúsági, serdülő). Emiatt első fokon a szabályoknak megfelelően NB II-es száműzetés volt a döntés. Jánosik Gergely, a VRC elnöke elmondta, nagyon örülnek a módosításnak.

– Az elnökség felülbírálta a versenybizottság döntését. Precedensértékű az ügy.
– Már korábban is elmondtam, a kialakult helyzetért természetesen mi is hibásak vagyunk. Elismertük a hibáinkat, de nagyon bíztunk benne, belátják, szükség van ránk az Extraligában. A pénzbüntetést, aminek összegéről azért nem tudok nyilatkozni, mert még mi sem tudjuk, mekkora, június elsejéig befizetjük.

– A nyár kevés arra, hogy újjászervezzék az utánpótlást. Hogy oldják meg a helyzetet?
– Nem titok, tárgyalunk egy szervezettel, amely remélhetőleg kisegíti a munkánkat a következő egy-két esztendőben addig, amíg beindul újra az utánpótlás-nevelés.

– Ez mekkora pluszköltségbe kerül majd?
– A külsős szervezettel egyelőre most egyeztetjük a jövő évi versenynaptárt. Természetesen az utaztatást és minden egyéb felvetődő költséget mi állunk majd, ahogy utánpótláscsapatok esetében lenni szokott. Előzetes számításaink szerint ez nem kerül majd sokkal többe, mint máskor.

– Azt lehet tudni, pontosan milyen külsős szervezetről van szó?
– Erről a tárgyalások lezárulásáig nem szeretnék nyilatkozni.

– Annyit elárulna, hogy milyen székhelyű szervezetről beszélünk? Veszprém megyeiről?
– Egyelőre kérjük a támogatóink és az olvasók türelmét. Ígérem, minden időben kiderül.

Ötletparádé
A hunvolley.blog tippje szerint utánpótlásfronton két megmentő jöhet szóba a veszprémiek számára. Az egyik a Sümegi RE széles, megbízható és eredményes bázisa, a másik pedig a fővárosi RUNKIL SE, amelynek alapító-vezetőedzője, Illés László megyei kötdésű, hiszen ajkai!

(forrás: Veszprém megyei Napló)
 

Címkék: veszprém röplabda extraliga vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr912918140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása