A Vegyész RC-Kazincbarcika bronzérmes lett az Országos Serdülő Bajnokság kaposvári döntőjében. A borsodi együttes négy tornát vívott meg eredményesen a somogyi fináléig, de Kovács Krisztián edző először nem a beszámolóval kezdte nyilatkozatát.

„Egy évvel ezelőtt egy szetten múlt csupán, hogy nem jutottunk el ezen szakaszig, a sors fintora, hogy akkor a döntőre jogot nyerő Nyíregyháza végül nem ment el a legjobbak vetélkedésére – emlékeztetett a tréner. – Ezúttal a Veszprém hiányzott, éppen a mi csoportunkból. Először kikaptunk a Dunaújvárostól, aztán szombat délelőtt várt ránk egy nagyon fontos mérkőzés, azzal a Szolnokkal, amellyel a selejtező során csináltunk egy 3:2-t, és egy 2:3-at. A csapat most nagyon összeállt, mindenki a maximális teljesítményt adta ki magából, ennek köszönhetően győztünk. Ez történt délelőtt, délután pedig már következett a Kecskemét az elődöntőben. A fizikummal nem volt gondunk, de talán nem hittük el, hogy a serdülőválogatottakkal teletűzdelt ellenfelet meg tudjuk verni.”

A helyosztón azonban megint csak nem volt kérdés, hogy ki a jobb. A Vegyész RC különdíjasa Árva Milán lett. „Egyértelműen fölényben röplabdáztunk, sok esélye nem volt a Kaposvárnak – folytatta Kovács Krisztián. – Persze, jó lett volna döntőt vívni, de felesleges volt már az elveszített elődöntőn rágódni, igyekeztünk a bronzmeccsre koncentrálni. Már a bemelegítésnél látszott, hogy meg lehet az érem, annyira lelkesek voltak a fiúk. Milán nagyon jól játszott, és szerintem nem csak a csapat, a torna egyik legkiválóbb röplabdázója volt.”

Érdekesség, hogy mivel a kazincbarcikaiaknak együttműködési megállapodásuk van az egri diáksport egyesülettel, négy hevesi röplabdázó is benne volt a harmadik helyet kiharcoló keretben, amely a következő: Balázs Dávid, Árva Milán, Szabó Máté, Veres Dávid, Murányi Dániel, Lőrincz András, Dén Zoltán, Stefán Richárd, Kovács Bence, Kovács Ábrahám.

A végeredmény: 1. Kecskeméti Sportiskola, 2. Dunaferr SE, 3. Vegyész RC-Kazincbarcika, 4. Kaposvár, 5. Szolnoki Főiskola RK-SI

(forrás: Borsod Online)

Címkék: röplabda kazincbarcika serdülő vegyész osb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr102898512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása