Négyismeretlenes egyenlet

 2011.05.12. 10:23

Szombaton és vasárnap Gödöllőn rendezik a női juniorbajnokság négyes döntőjét, amelynek résztvevői a házigazda mellett a címvédő BSE, a Vasas, és a MÁV Előre lesznek. Az esélyekről meglehetősen nehéz nyilatkozni, ám mi most mégis megpróbáljuk. Beharangozó!

TEVA-GÖDÖLLŐI RC
A házigazda utoljára négy évvel ezelőtt szerepelt a talán legfontosabb utánpótlás fináléban, ám azóta leginkább csak vegetált a gödöllői utánpótlás. Idén azonban az alapszakasz siralmas teljesítménye után (3 győzelem mellett 11 vereség) a hazai rendezésű, egyfordulós elődöntőre beszállt az összes, idén igazolt játékos a helyi tehetségek mellé, ez pedig elégnek bizonyult, hogy egy végletekig kiélezett, 3:2-es csatában legyőzzék az utóbbi években biztos finalistának számító Békéscsabát, és bejussanak a döntőbe. A felnőtt csapatban is húzóembernek számító játékosok közül Berze Zsófia, Kriegel Zsófia, Lékó Lilla és Szakmáry Gréta is játékra jelentkezik, nagy kérdés, hogy a többiek mennyit tudnak hozzátenni az együttes játékához. Reálisan nézve az erőviszonyokat a hazaiaknak a harmadik hely megszerzése lehet a céljuk, ám a hazai pálya egyszer már meghozta a nagy sikert ennek a csapatnak...

BSE-FCSM
A klub körül kialakult állapotokról valószínűleg mindenki tud, így aztán az is csodaszámba illik, hogy a BSE juniorjai bejutottak a négyes döntőbe. Más kérdés, hogy az alapszakasz-negyedik csapatnak (8 győzelem, 6 vereség) jó nagy szerencséje volt az elődöntő-csoportok kialakításánál, hiszen – természetesen nem megbántva az említett csapatokat, de – az Eger, a Nyíregyházi Főiskola, és a Szolnok sem tartozik a világverő együttesek közé. Ennek ellenére az NB I-et veretlenül megnyerő Eger csapatát csak öt játszmában, döntő szett 17:15-re tudták legyőzni – ez mindenképpen intő jel lehet a kétszeres címvédő számára. Persze láttunk már karón varjút, meggyfán pókot, illetve éjjeliőrt nappal meghalni, de ezúttal – a juniorkorból már kiöregedett Sándor Renáta nélkül – megítélésünk szerint inkább a bronzéremért lehet harcban a csapat, mintsem a bajnoki címért. Könnyen lehet, hogy BSE néven ez lesz a majdnem százéves klub, és az ötvenéves szakosztály utolsó megjelenése...

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
Az óbudai együttesről már közöltünk egy hosszabb írást, így ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy az alapszakasz-második (11 győzelem, 3 vereség) együttes játéka nagyban függ attól, hogy például a héten a válogatottal edzőtáborozó Miklai Zsanett, illetve a Tatára két napra lemenő Nagy Eszter milyen állapotban lesz a hétvégén. Játékosállomány szempontjából egyértelműen a Vasas a legjobb csapat, hiszen mind a hét kezdőjátékosa meghatározó tagja az idén Magyar Kupa-bronzot és bajnoki ezüstöt nyerő felnőtt keretnek, ám hiba lenne előre odaadni nekik a bajnoki címet.

MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC
Az alapszakasz-győztes (13 győzelem, 1 vereség) fehérváriak imponálóan játszottak az ősszel, hogy aztán tavasszal az elődöntőben alaposan megizzadjanak az NRK ellen (3:2, döntő szett 16:14). Nagy kérdés, ezúttal melyik arcát mutatják majd Fésüs Irén tanítványai, akik között öt korosztályos válogatottat (Antal Anett, Dzunic Anna, Papp Dóra, Tálas Zsuzsanna, Vacsi Evelin) találunk – sőt, Tálas már a felnőtt nemzeti csapat kapuját ostromolja. Előzetesen a Vasas mellett ők tűnnek a torna másik esélyeseinek, ám Papp emlékezetes és sajnálatos bokaszalag-szakadása jelentősen hátráltatta a felkészülésüket. Más kérdés, hogy a többiek nélküle is megnyerték az elődöntőt, így egyáltalán nem szabad őket lebecsülni akkor sem, ha a centerként és szélsőütőként is bevethető játékos továbbra sem áll a csapat rendelkezésére.

A találkozókat szombaton 10, 12, 16 és 18, míg vasárnap 10 és 12 órai kezdettel játszák. A sorsolás egyelőre nem ismert, arra csak a szombat reggeli, helyszíni technikai értekezleten derül fény.

A juniordöntő teljes forgatókönyve ide kattintva érhető el!

Címkék: máv beharangozó röplabda fehérvár gödöllő vasas utánpótlás junior bse máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr522897734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása