Veszprémi RC: törölve!

 2011.05.10. 10:16

Mint arról a közelmúltban már többször beszámoltunk, a Veszprémi RC csapata az utolsó pillanatban visszalépett az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) hatos döntőjén való részvételtől. A fiatalok tehát nem utaztak el a kaposvári tornára, ezért az MRSZ versenybizottsága most határozatban értesítette az egyesületet a szankciókról.

A versenybizottság a Company Nyelviskola-Veszprémi RC serdülőcsapatát az Országos Serdülő Bajnokságból és a felnőtt csapatot a Nemzeti Bajnokság I. osztályából törölte, valamint a következő összegek megfizetésére kötelezi az egyesületet:
•    89.050 forint a Kaposvári Röplabda SE felé (rendezési költség, és a megrendelt szállás, illetve étkezés díja)
•    120.000 forint az MRSZ felé (a tornán minimum lejátszandó 4 mérkőzésen való ki nem állás büntetése)

Indoklás: A Company Nyelviskola-Veszprémi RC serdülőcsapata az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) döntőjén (2011. május 6-8., Kaposvár) nem jelent meg.

A versenykiírás 7. sz. melléklet 6. pontja értelmében ki nem állás esetén a büntetés 30.000 forint/mérkőzés. Mivel a tornán minden csapat legalább 4 mérkőzést játszana (2 csoportmérkőzés + 1 középdöntő + 1 helyosztó), a csapat 4 mérkőzés után köteles büntetést fizetni.

A versenykiírás 30. 4. pontja szerint: „Az OIK, OSK, OSB és OGYB országos döntő valamely mérkőzésén ki nem álló csapatot a versenyből és az adott bajnokságból is törölni kell az addig elért összes eredményével együtt (kivéve a 24.4. pont szerinti eredmények). A ki nem álló, vagy távolmaradó csapat sportszervezetének a torna (mérkőzés) rendezési költségének rá eső részét és a megrendelt szállás, illetve étkezés költségét utólag ki kell fizetnie. OIK, OSK, OSB vagy OGYB országos döntőn ki nem álló, vagy kizárt, vagy visszalépett, vagy távolmaradó csapat az adott bajnokságban utolsó lesz, a megüresedett helyezésre nem kerül csapat, a lebonyolítás pedig az eredetivel egyezően történik, a hiányos mérkőzéseket a jelen lévő csapatok nyerik.”

Ennek értelmében a Company Nyelviskola-Veszprémi RC serdülőcsapatát az OSB-ből törölte, a rendezési költség rá eső részét (35.000 forint) és a megrendelt szállás, illetve étkezés költségét (54.050 forint) ki kell fizetnie.

A versenykiírás 30.8. pontja szerint: „Ha egy NB I-es sportszervezet OIK, OSK, OSB, vagy OGYB csapatai közül bármelyik törlésre kerül, abban az esetben a versenybizottság a sportszervezet felnőtt csapatát is törli.”

Ezen pont értelmében a versenybizottság a Company Nyelviskola-Veszprémi RC felnőtt csapatát a felnőtt férfi NB I-ből törli.

A versenykiírás 11.8. pontja szerint: „A kizárt, megszűnt, vagy visszalépett, NB I-ben szereplő csapat a következő évben legfeljebb NB II-ben indulhat.”

A versenykiírás 11.7. pontja szerint: „A kizárt, megszűnt, vagy visszalépett felnőtt csapat sportszervezetének OIK, OSK, OGYB csapatatait nem kell kizárni a bajnokságból.”

Ennek értelmében a Company Nyelviskola-Veszprémi RC többi utánpótlás csapata a megfelelő korosztályos bajnokság esetleg hátralévő mérkőzésein szerepelhet.

Jelen határozat ellen a kihirdetéstől számított 8 (nyolc) naptári napon belül (2011. május 17-ig) lehet fellebbezni az MRSZ elnökségéhez a fellebbezési díj (30.000 forint) egyidejű befizetésével.

Budapest, 2011. május 9.

MRSZ versenybizottság
 

Címkék: veszprém röplabda serdülő osb extraliga nb ii vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr592892510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása