Szezonvégi évértékelő közleményt jelentett meg honlapján az Újpesti TE női röplabdaszakosztálya. Az anyagból kiderül, hogy a vezetőség szemszögéből a szezonban elért eredmény nem tudta az elvárásokat teljesíteni, illetve az is, hogy erősen kérdéses Farkas Mihály edző további szerepvállalása a felnőtt együttes élén.

Kedves Sportbarátok!
 
A 2010‒2011-es női röplabdaszezon a végéhez érkezett. Női csapatunk az első osztályú bajnokságban a harmadik helyen végzett. Ahhoz képest, hogy szakosztályunk alig három éve alakult újjá, az eredmény kecsegtetőnek mondható. Ennek ellenére a vezetőség szemszögéből a szezonban elért eredmény nem tudta az elvárásokat teljesíteni! Felnőtt csapatunk sajnos nem tudott a Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülni, ami óriási csalódás volt. A Vasas elleni, idő előtti kieséssel szakosztályunk kettőmillió forint szponzori pénztől esett el! Ez minden csapat számára tetemes összeg. A bajnokságban sajnos nem sikerült a döntőbe jutás! Igaz, ebben a gyenge játékvezetés is közrejátszott, de ezzel utólag nem érdemes foglalkoznunk. Szezonközben kénytelenek voltunk új edzőt szerződtetni, ami egészségügyi problémákra vezethetőek vissza.

Az új edzőnk nehéz feladatot vállalt, mivel a többi csapattal ellentétben mi tapasztalt, idősebb játékosokkal dolgoztunk, akik igaz, nem mondhatóak fiataloknak, viszont múltbeli eredményeikre tekintve kiemelkedő, példás személyiségek. Hasonló múltú játékosok irányítása nem mindennapi kihívás. Edzőnk mindent elkövetett az eredményesség érdekében, ami részben az ő munkáját igazolja. Juniorjainknak ebben a szezonban kevés játéklehetőségük volt. A szövetség bajnoki kiírása miatt alig tudtak mérkőzéseken részt venni. Fiatal koruk miatt nem kaptak lehetőséget a felnőtt csapatban, így kénytelenek voltak a felnőttek edzőpartnereként küzdeni. Igaz, az edzésmunkájukat a legnagyobb dicséret illeti!

Csapatunk játékosai közül Kovács Tímea kivételével mindenkinek lejárt a szerződése. Edzőnk szerződése szintén lejárt. Játékosainkat nagy részben szeretnénk megtartani. Az MRSZ elnöke személyes megbeszélésünk alkalmával lehetőséget ajánlott csapatunknak az európai kupában való részvételre. Részvételi szándékunkról május 13-ig nyilatkoznunk kell. Amennyiben sikerül a részvételhez szponzort, illetve támogatást szereznünk, úgy a részvételt vállaljuk, és csapatunkat ennek megfelelően erősíteni fogjuk. Reménykedünk benne, hogy Újpest Önkormányzata, valamint anyaegyesületünk is segítségünkre lesz. Két dolog miatt! Szakosztályunk a legeredményesebb UTE szakosztály lett 2010‒2011-ben. Ezenkívül szakosztályunk semmiféle támogatásban nem részesült! Azt is megemlítjük, hogy éves szinten közel kilencmillió forint terembérleti díjat fizetünk, aminek nagy része az önkormányzat által fenntartott iskolákhoz folyik be.

Szakosztályunk igazi munkaadóvá vált, hiszen a játékosokon és az edzőkön kívül fizetjük a termeket, ahol az összegekből alkalmazottaknak biztosítanak munkát, szállítmányozó céget, ahol az általunk fizetett összegekből sofőröknek biztosítunk munkát, biztonsági szolgálatot a hazai mérkőzéseken, orvost, gyúrót, étkeztetést, ami szintén munkahelyet biztosít a pincéreknek és szakácsoknak. Támogatjuk a sajtót, ahol támogatásunk fejében semmiféle pozitív megnyilvánulást szakosztályunk vonatkozásában nem kértünk. Végezetül a 2010‒2011-es szezonban anyagilag támogattuk a BSE és NRK-Nyíregyháza csapatait, annak ellenére, hogy vetélytársaink voltak a bajnokságban. Hollósy László erről a sajtónak nem nyilatkozott csak arról, hogy állítólag Jurácsik Mátyás életveszélyesen megfenyegette!

Az edző személyéről még nem történt döntés. Több edzővel tárgyaltunk és tárgyalni fogunk. Az edző személyének kiválasztása után a játékoskeret kialakítása következik. Amennyiben sikerül a nemzetközi kupában indulnunk, úgy természetesen erősebb keretet építünk. Célunk a jövő évi bajnokság megnyerése és részvétel a Magyar Kupa döntőjében!

Május 12-én, csütörtökön 18 órától szezonzáró vacsoránkat a szentendrei Skanzenben tartjuk, a Jászárokszállási Fogadóban.

Sportbaráti üdvözlettel:

Újpesti Torna Egylet, Női Röplabda Szakosztály

Szakosztályvezetőség

Címkék: röplabda ute újpest magyar kupa extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462894407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trénerbá 2011.05.11. 11:28:44

Ez érdekes..
Az tényleg érdekelne, de szerintem nem csak engem, hanem nagyon sokakat, hogy miben nyilvánult meg az UTE támogatása a BSE és az NRK felé?
Mert ha ven ilyen, akkor szerintem több jelentkező is lenne...

krájsz 2011.05.11. 11:36:07

Támogathatták volna inkább a megszüntetett saját utánpótlásukat...

háló 2011.05.11. 17:17:02

Újpest: Battlay , Kapuvári , Kovács T. , Papizsanszka , Dambendzet , Várhegyi, Ancsin I, Szombathelyi K., Rácz. A neveket nézve szégyen,hogy ez a csapat nem nyerte meg a bajnokságot.Az tény,hogy a legjobban szponzorált csapat,mert a nevek nem hiszem,hogy pusziért játszanak.A hiradásból tudjuk,hogy a BSE játékosai nem kaptak régóta pénzt.Az UTE játékosai pénz nélkül ki sem álltak volna!Csak összevásároltak egy csapatot,ezért sem nagy dicsőség a 3. hely.Pláne ebben a magyar röplabdában nem az,ahol a klubok a túlélésre hajtanak.

olyan8 2011.05.13. 13:52:22

De most tényleg, mi volt az amiben az ÚTE anyagilag támogatta a BSE-t és az NRK-t? Erre én is marha kíváncsi lennék.
Kifizettek helyettük orvost, játékvezetőt, utiköltséget? Vagy mi a csoda lehet ez? Esetleg az átigazolásokért (hunvolley.blog.hu/2010/10/13/nagy_atigazolasi_korkep) fizettek és ez már anyagi támogatásnak számít náluk?

Ha valós támogatás volt akkor 1. azt már régen olvashattuk volna a sajtóban, mint egy nemes gesztus, esetleg jó PR-ként (én nem hallottam róla) VAGY 2. egy olyan kényszer szülte megoldás lehetett, amiről a támogatást kapó nem akarja, hogy kiderüljön, akkor meg nem illik ilyen módon kibeszélni őket.
Fogalmam sincs, hogy mi volt, de így ebben a formában megjelentetve hát ...
süti beállítások módosítása