A tanár-edzőre emlékeznek

 2011.05.10. 21:47

Szekér László tiszteletére lép fel a Bujtosi Szabadidőcsarnokban a női felnőtt válogatott, és az ülőröplabdázók nemzeti csapata. A pénteki rendezvény teljes bevétele Szekér László özvegyét és lányát illeti meg.

A nemrég elhunyt röplabdaedző, Szekér László tiszteletére emlékestet szervez a Bujtosi Szabadidőcsarnok május 13-án, pénteken 15 órától. Elsőként az ülőröplabdázók mérkőznek, a korábbi válogatott játékosok kiegészülve a Piremon csapatának tagjaival játszanak egymás ellen. Ezzel is emlékeznek arra az időszakra, amikor Szekér László az ülőröplabda-válogatott és a Piremon SE vezetőedzője volt. A válogatottal részt vett a szöuli és a barcelonai paralimpián, világ- és Európa-bajnokságokon, ezeken a legjobb eredményt legjobbjaink az 1991-es Las Vegas-i világbajnokságon érték el, ahol ezüstérmesek lettek. A meghívottak között szerepel Gál János, Szécsényi Lajos, Kekecs Miklós, Peres János, Makarovszky Sándor, Domokos András, Szabó László, Kovács László, Vitéz Gábor, Kertész Róbert, és érkeznek játékosok Vácról, Szombathelyről és Tatabányáról is. A mérkőzést Szekér László (az elhunyt edző névrokona) és Katona Ágnes vezeti.

A találkozót követi a magyar női röplabda-válogatott felkészülési találkozója a Nyíregyháza vegyes csapata ellen. Jókay Zoltán szövetségi kapitány elmondta, május 9-től edzőtáboroznak legjobbjaink, akik Tatáról érkeznek Nyíregyházára. Ellenfelük a korábban Extraligában szerepelt nyíregyházi játékosok, valamint az NRK és a Nyíregyházi Főiskola csapatában jelenleg is szereplők lesznek. Ezúttal két edző foglal majd helyet a kispadon, hiszen Kőhalmi Richárd és Kolozsi János együtt fogja irányítani a csapatot. A két tréner kijelölte Nyíregyháza csapatát, amely a következő: Botos Fruzsina, Erdősné Balogh Erika, Erdős Zsófia, Czipták Nikoletta, Janetka Vivien, Merkószki Tünde, Petróczi Enikő, Roma Flóra, Savic Bernadett, Sipos Tímea, Sipos Zita, Szikszai Viktória, Szekér Barbara, Török Szimonetta. A névsorból kiderül, hogy Szekér Barbara, az elhunyt edző lánya – aki korábban röplabdázott – is pályára lép. A játékvezetői páros ezúttal Éva Tibor és Katona Ágnes lesz.



A belépőjegy egységesen ezer forint, a teljes bevételt, amelyet az est fővédnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere fog átadni, felajánlják Szekér László özvegyének, és lányának. Aki többet szeretne felajánlani, annyival több jegyet vásároljon meg. A két találkozó után a barátok az emeleti tárgyalóteremben találkoznak, ahol egy különleges kiállítással, érmekkel, kupákkal, fotókkal találkoznak, valamennyi az elhunyt edzőhöz, Szekér Lászlóhoz kötődik.

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza szekér röplabda főiskola nyíregyházi főiskola nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442894275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása