A Vasi Sportakadémia 3:0-ra nyert a Sümegi RE ellen Dabroncon, a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 21., utolsó fordulójában. A helyezések már hetek óta eldőltek, a szombathelyiek a második helyen zártak, míg a vendéglátó dabronci csapat a hetedik helyen végzett.

Mivel a mérkőzésnek a bajnoki helyezések szempontjából már nem volt tétje, így önfeledt, jó játék volt várható a csapatok részéről. Ennek megfelelően indult a találkozó. Az első szettben remekül tartotta magát a hazai csapat, és kihasználta az aprócska terem minden előnyét. Az ütőerőben jóval erősebb vendégek támadásait lelkes, önfeláldozó mezőnyjátékkal próbálták kompenzálni a dabronci lányok. A játszma közepétől magasabb fokozatba kapcsoltak a vasiak. Ritmusos, jól komponált támadójátékkal állva hagyták ellenfelüket és magabiztosan nyerték az első szettet (0:1).

A második játszma már a papírformának megfelelően alakult. A szett elejétől magabiztos játékkal, többpontos előnyt szereztek a szombathelyiek. Vincze egyenes ütései, valamint Tar középtámadásai jelentettek pontokat hazai oldalon. Nyitásban Nárai és Simon is remekelt, ezzel megoldhatatlan feladatok elé állították a sümegieket. Németh jól választotta meg a támadási felületeket, és a hátsósorból is kiváló támadásokat vezetett a VSA. A mérkőzés ezen szakaszában a vasiak uralták a légteret, és nyerték magabiztosan a szettet (0:2).

Jól kezdtek a hazaiak a harmadik etapban. Egy-két ponttal mindig riválisuk előtt jártak. 13:13-nál egalizált a VSA, de ismét előnyhöz jutott a lelkesen játszó Sümeg. Nárai nyitásai a legjobbkor hoztak pontokat a vendégeknek. Simon kiváló sánca, majd centerei révén előnybe kerültek a szombathelyiek. 21:22-es állásnál a fiatal irányító, Németh került a nyitóhelyre, és taktikus nyitásaival pontot tett a játszma és a mérkőzés végére (0:3).

Összegezve, egy szórakoztató mérkőzést játszottak a csapatok. A bajnoki ezüstérmes komolyan vette a találkozót. Végig érződött a nagyobb tudása, egy percig sem forgott veszélyben a győzelme. A lelkes hazaiak is dicséretet érdemelnek, jól küzdöttek, lelkesen játszottak. A sümegieknél Kecskés jó labdákkal szolgálta ki támadóit, amit Vincze és Tar is pontokkal hálált meg. Pontosabb nyitásfogadással eredményesebb lehetett volna az alakulat. A vendégeken az elejétől fogva látszott, hogy meg akarják nyerni a találkozót és egy pontot sem engednek ingyen az ellenfelüknek. Németh kiváló érzékkel irányította a jó napot kifogó ütőit. Simon leforgóból és hátsósorból is jó hatásfokkal bombázta az ellentérfelet. Náray kemény nyitásaival és bombaerős ütéseivel okozott zavart az ellenfél soraiban. A center Varga ügyesen oldotta meg a feladatát és egyre jobb formában van, hasznos tagja a csapatnak. Kiss egy-egy remek gyors támadással állva hagyta a hazaiak védekezését.  Koltayné és Tarlaczné rutinja is lendületet adtak és pontokat hoztak a VSA-nak. Ezúttal a nagyobb tudás nyert a lelkes, szimpatikus vendéglátók fölött.

Mucsi Péter, a VSA edzője: ‒ Szórakoztató mérkőzésen magabiztosan gyűjtöttük be a pontokat. Az NB II talán legtöbbet edző csapataként rengeteg, fárasztó munka áll a lányok mögött. Köszönöm egész éves munkájukat, hozzáállásukat. Öröm számomra, hogy ilyen kiváló sportemberekkel dolgozhattam egész évben, akik a nehézségeink ellenére bizonyították, hogy nem csak tudásuk, de óriási szívük is van.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 21. (utolsó) forduló

Sümegi RE ‒ Vasi Sportakadémia 0:3 (‒20, ‒18, ‒22)
Dabronc, 30 néző. Játékvezetők: Szabó A., Szarka
Sümeg: Kecskés, Vincze, Sebestyén, Kaposi, Tar, Stubán. Csere: Náhol, Gárdos. Edző: Badacsonyi Győző
VSA: Németh, Tarlaczné, Varga, Simon, Nárai, Kiss. Csere: Sipos (liberó), Fülöp, Gácsi, Koltayné, Mészáros. Edző: Mucsi Péter

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda sümeg nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia dabronc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622889937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása