Ki a hibás Veszprémben?

 2011.05.08. 18:41

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a Veszprémi RC csapata nem utazott el az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) hatos döntőjére, Kaposvárra. A versenykiírás vonatkozó szabályozásának értelmében ez a felnőttek szereplésére is hatással lehet. Az egyesület közleményt jelentetett meg saját honlapján, és megszólaltak a szülők is. A két fél enyhén szólva nincs közös nevezőn...

Kimarad az OSB döntő!

A VRC serdülőcsapata idén kiharcolta az országos döntőn való részvételt. Ám a csapat nincs ott a rangos versenyen!  A csapatból Myszöglád Dániel lábujjtörés miatt eleve kimaradt, Széll Dániel szombaton nyelvvizsgázik, így csak később tudott volna csatlakozni, és Dorzsceren Csingisz is szombat délben érkezett volna Kaposvárra. Rajtuk kívül hat játékos indult volna el pénteken, ám az induláskor ketten érthetetlen okból visszamondták a részvételt.  A versenybizottság felé a csapat hivatalosan is jelezte a távolmaradást. A versenykiírás szerint a klub igen súlyos büntetést is kaphat. A klub vezetése a mai naptól Fliegh Péter és Sághy Zsolt versenyzési engedélyét visszavonja, a játékosok a továbbiakban nem tartoznak a Veszprémi Röplabda Clubhoz.
 
Az üggyel a versenybizottság határozatáig nem kívánunk foglalkozni!  Ezúton is elnézést kérünk a döntő szervezőitől és résztvevőktől, de leginkább az itthon maradtaktól! Sajnáljuk!
 
A VRC vezetése

A témáról a Facebook-on is heves diskurzus zajlik, de a hunvolley.blog eközben hozzájutott két szülő leveléhez, amely sokkal érdekesebb, hiszen kulturáltan megfogalmazott ellenvéleményeket tartalmaz.

Tisztelt Vezetőség!
Elszomorító az Önök viselkedése.  Érthetetlen, hogy Önök a gyerekeket teszik felelőssé a röplabdacsapat körül kialakult káoszért. A gyerekeknek iskolai kötelezettségük is van, nem a verseny előtt két nappal kellett volna közölni a verseny időpontját. Így mindent lehet, csak utánpótlást nevelni nem. Érdekes, amikor az edző elfelejti elvinni a gyerekeket egy versenyre, az elfogadott dolog! Talán a sportkörnél kellene először rendet tenni.
Tisztelettel: Fliegh Tamás (Fliegh Péter édesapja)

Tisztelt Vezetés!
Sághy Zsolt édesapjaként az egész szezont végigkísértem a gyermek- és serdülővonalon. Az Önök nyilatkozata sértő és igazságtalan a döntővel kapcsolatban. Nem ezen a fórumon kívánom megvitatni a történteket, de először az egyesületüknél kellene rendet tenni, és a tényeket tisztázni, mielőtt pellengérre állítanak gyerekeket. Rengeteg megválaszolatlan kérdés van az Önök utánpótláskezelése körül, ami tisztázása nélkül torz és igazságtalan képet ad a közlemény. Jó lett volna előre gondolkodniuk és megakadályozni, hogy ez megtörténjen.
Üdvözlettel:  Sághy Zsolt

Címkék: veszprém röplabda serdülő utánpótlás osb vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432887861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

junper 2011.05.09. 08:41:19

Az események senkit sem értek váratlanul Veszprém megyében,sőt csoda ,hogy idáig lehetett ezt húzni a club részéről. Megyei szövetség a tagokat a röplabdás eseményekről midig hírlevélben közli .Egy 2009-es -ben (veszpremsport.hu/roeplabda-szoevetseg/esemenyek-rendezvenyek/307-200924-sz-koerlevel.html) már ennek a balhénak a szele érződött ,de ezek után a sikeres utánpótlás edzőt felállították majd egy év múlva rájöttek ,hogy nem megy nélküle így ismét visszacsábították .Igen ám de a helyzet az évek alatt semmit sem változott így az idei év tavaszára ez a türelem ismét elfogyott.Jellemző a helyzetre ,hogy már a tavasszal is csak úgy tudott edzeni az utánpótlás csapat ,hogy a Megyei szövetség a gyerekekre való tekintettel a terembérlet egy részét kifizette! Úgy tűnik a vezetőség nagy ívben tett az utánpótlásra és csak a felszín( felnőtt csapat)érdekelte. Most is két gyereken próbálják elverni a port ,de kérdem én ilyenkor hol van a gyerek csapat akikből ilyen esetben oda kellene állítani egy-egy játékost,vagy csak 10 gyerekből áll a veszprémi utánpótlás?Mert ha igen az elég szomorú! A választ a club honlapján kerestem ahol előbb azzal szembesültem,hogy törölték a fórumot majd azt láttam ,hogy valóban nincs gyerek csapat. Legalábbis az eredmények szerint 0:75 szerepel mindenhol.Ha ehhez veszem még azt is ,hogy a club utánpótlásához tartozó legkisebb iskolai mini csapata(i)éppen egy hónapja a Sümegi diákolimpia megyei döntőjén hasonlóan a mostanihoz nem jelent(ek) meg,akkor teljesen elszomorító képet kapok hazánk egyik élcsapatának számító club utánpótlásáról. Persze ezt nemrég még Nyári Sándor is ecsetelte a legutolsó cikkében!

saihulud 2011.05.16. 17:27:30

Annyira szánalmas ez a magyar röplabda. Tisztelet a játékosoknak akik más sportokkal ellentétben sokszor ingyen, illetve tagdíjért játszanak.
süti beállítások módosítása