Erős hiányérzet Veszprémben

 2011.05.03. 16:56

Ugyan a Company Nyelviskola-Veszprémi RC a minimális célkitűzést teljesítette, a bajnokság hatodik helyén végzett, azonban Nyári Sándor edző egyáltalán nem elégedett. Sokkal sikeresebb évadra számított, ám az eltervezett munkát az állandóan változó keret miatt lehetetlen volt elvégezni.

Hiába végzett az előzetes tervnek megfelelően a hatodik helyen a bakonyi együttes, Nyári Sándor számára az elmúlt évad inkább a bosszúságokról, a nehézségekről szólt, mint a sikerekről.

– Jó nevekkel erősítettük meg a keretünket, a csapat szerkezete teljesen adott volt számomra, de így is nem várt nehézségekkel indult az év. A bajnoki rajt után sérülésre hivatkozva visszavonult Bánhegyi István, egyik meghatározó emberünk, Tóth Tibor pedig hetekre kidőlt a sorból. Ráadásként Szabó Gábor játékos-edző távozásával nemcsak szakmai űrt kellett pótolnunk, hanem hazánk egyik legjobb liberóját is. A helyén bevetett Horváth Ádám önmagához képest rengeteget fejlődött, ám Szabót nem pótolhatta.

– Mégis a bajnokság első felét a papírformának megfelelően, az ötödik helyen zárták.
– Ez így van, azonban újabb kellemetlen meglepetésekkel kellett szembenéznünk. Az újévet úgy kezdtük, hogy két sorsdöntő mérkőzésünkről hiányzott Puspán Balázs és Horváth Ádám, mindketten síeltek. Aztán Cziczó Gábor is el-elmaradozott az edzésekről, majd a meccsekről is. És nem beszéltem még Nagy Attiláról, aki rendkívül színes egyéniség, jól képzett játékos, de sokat nem tudtam használni, mert állandóan sérülésekkel bajlódott. Nem csoda, ha szerkezetében többször is újra kellett szerveznem a társaságot, és a különböző munkahelyi, iskolai elfoglaltságok miatt sose tudtuk azt gyakorolni, amit előre elterveztem. Nehéz évünk volt.

– Talán ez magyarázza a rendkívül ingadozó, hektikus teljesítményt is.
– Így gondolom én is. Azért sem sikerült jobban, eredményesebben szerepelnünk, mert a szakosztály sem utánpótlás, sem felnőtt vonalon nem áll még a megfelelő szervezettségi szinten.

– Hogyan lehet ezen változtatni?
– A mi esetünkben a heti négy edzés nagyon kevés, többre lenne szükség. Ráadásként akadt négy-öt játékos, aki becsülettel tette a dolgát, míg mások egész évben csalták a röplabdát. Ez belső feszültséget szült, joggal. Azonban szeretnénk, ha szervezettebben működne minden, hogy hasonlók többet ne fordulhassanak elő. Ebben lesz segítségünkre Tóth Tibor, aki technikai vezetőként is feladatot kap.

– Alaposan megváltozik a keret, többen távoznak.
– Czintula Mihályt, akinek, ha jó napja volt, egyedül képes volt eldönteni egy-egy meccset, az élet szólította el. Az örök hallgatag Németh Ervin a hírek szerint a Sümeg csapatában folytatja sportpályafutását, az elmúlt korszak egyik sikerkovácsa, Seck György visszavonult. Már tárgyalunk néhány játékossal, meg kell találnunk azokat, akik az itt maradókkal együtt igazi nagybetűs csapatot alkotnak majd. Örülök, hogy Németh Zoltán, Kráml Szilveszter és Dolgos Attila is marad. Nagy szükség van rájuk!

VRC-ből VESC?
Felröppent a hír, miszerint a Veszprémi RC jövőre besorol az egyetem fennhatósága alá, az ottani sportegyesületbe. Erre Nyári Sándor úgy reagált, egyetemi csapatként csak juniorcsapat indítása lenne kötelező, így akadna idő újraépíteni a most kissé megtépázott utánpótlásvonalat. Évközben távozott a klubtól Holdinger Szilárd korosztályos edző, aki nehéz helyzetet hagyott maga mögött, munkáját Nyári mester vette át. Természetesen bárhogy is lesz a következő idénytől, az utánpótlást igyekeznek felturbózni a klubnál.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda extraliga nyári sándor vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112874836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása