Egy éve bajlódik vállsérüléssel Tóth II Gábor, a Kalo-Méh-Kecskeméti SE élvonalbeli csapatának ütőjátékosa. Az ország több kórházában is megvizsgálták, különböző kezeléseken és terápiákon is részt vett, sőt hétfőn meg is műtötték, mégis úgy tűnik, újabb egy évet ki kell hagynia.

A kecskeméti gárda csapatkapitánya a Magyar Kupa négyes döntőjén játékra jelentkezett, de újra megfájdult a válla, ütni nem tudott, csak a mezőnymunkájára számíthatott Karagics Mátyás edző. A remek játékos a Kaposvár elleni bajnoki döntő harmadik meccsén már nem vett részt, a fővárosba utazott a végképp elkerülhetetlen műtétre.

„A magyar egészségügy szégyene Gábor esete – kezdte indulatosan a Karagics mester. – Szinte minden magyar kórházban megröntgenezték a vállát, mígnem döntöttek arról, hogy meg kell műteni. Hétfőn került sor a beavatkozásra, ahol kiderült, hogy valamennyi elülső tartóizom el van szakadva, komolyabb műtétet igényel. A beavatkozást végző orvos összevarrta a sebet és ez év novemberére adott újabb időpontot, amikor a szakadt izmokat is visszavarrja. Eddig kell várni arra, hogy ismét Gáborra kerüljön a sor! Utána több hónap rehabilitáció, azaz újabb egy év kihagyás vár rá!"

A csapat csütörtökön értékelte az évet, majd egy hét pihenő után másfél hónapos tréningbe kezd. „Találkoztunk a srácokkal, értékeltük az évet, majd egy hét szabadság következik – folytatta Karagics. – Ezután egy másfél hónapos erőnléti edzés, illetve új taktikai elemek elsajátítására specializálódott időszak veszi kezdetét. Amíg a strandröplabda rendesen működött Magyarországon, addig ez nagyon jól szolgálta a felkészülést. Sajnos már tavaly sem volt, tudtommal idén sem lesz bajnokság a homokon, így a teremben készülünk a következő idényre, amely előreláthatólag szeptemberben veszi majd kezdetét.”

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr852864490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása