Nem jutott be a bajnoki elődöntőbe Szabó Dávid olasz csapata. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a CEV Kupa-győztes Sisley Treviso két mérkőzés után 2:0-s összesített hátrányban volt a Challenge Kupa-győztes Lube Banca Marche Macerata ellen, de két nyert meccsel kiegyenlítette a párharc állását. Az ötödik összecsapást aztán nagyon simán megnyerte a pályaelőnyben lévő Macerata, így bejutott az elődöntőbe.

Az ötödik meccsen Szabó Dávid nem lépett pályára. A magyar játékos számára ezzel véget ért a szezon. Statisztika itt! Szintén ötmeccses volt az Acqua Paradiso Monza Brianza – Casa Modena párharc, amelyet végül a rájátszásra a brazil világbajnok feladót, Bruno Rezendét leigazoló Modena nyert meg összesítésben 3:2-re, és 2003 után ismét bejutott a legjobb négy közé, ahol a Bajnokok Ligája-címvédő Trentinóval találkozik majd.

Olasz bajnokság, férfiak, negyeddöntő
Itas Diatec Trentino – RPA-LuigiBacchi.it San Giustino összesítésben 3:0
Acqua Paradiso Monza Brianza – Casa Modena összesítésben 2:3
Bre Banca Lannutti Cuneo – Marmi Lanza Verona összesítésben 3:0
Lube Banca Marche Macerata – Sisley Treviso összesítésben 3:2
Az elődöntő párosítása
Itas Diatec Trentino – Casa Modena
Bre Banca Lannutti Cuneo – Lube Banca Marche Macerata

A statisztikák ide kattintva megtekinthetők!


Lengyel bajnokság, férfiak
Véget ért a klubszezon Lengyelországban, a PGE Skra Belchatow megvédte bajnoki címét, miután 3:1-es összesítéssel megnyerte a döntőt a Zaksa Kedzierzyn-Kozle ellen. A bronzcsatában ifj. Grózer György együttese, az Asseco Resovia Rzeszów 3:0-s összesítéssel győzött a Czestochowa ellen.
Döntő
PGE Skra Belchatów – Zaksa Kedzierzyn-Kozle 2:3
PGE Skra Belchatów – Zaksa Kedzierzyn-Kozle 3:1
Zaksa Kedzierzyn-Kozle – PGE Skra Belchatów 1:3
Zaksa Kedzierzyn-Kozle – PGE Skra Belchatów 0:3
A 3. helyért
Asseco Resovia Rzeszów – Tytan AZS Czestochowa 3:2
Asseco Resovia Rzeszów – Tytan AZS Czestochowa 3:0
Tytan AZS Czestochowa – Asseco Resovia Rzeszów 2:3

A statisztikák ide kattintva megtekinthetők!


 

Német bajnokság, férfiak
Németországban az „örök bajnok” VfB Friedrichshafen mellett ezúttal nem a München elővárosának számító Unterhaching csapata került be a fináléba, hanem az SCC Berlin. Ez azért is különösen érdekes, mert a Friedrichshafen 1998 óta két kivétellel minden szezonban bajnok lett, csak 2003-ban és 2004-ben nem, amikor a berlinieké lett az aranyérem, tehát 13 év alatt csak ők tudták megtörni az egyeduralkodást... Már a finálé is elkezdődött, a Friedrichshafen hazai pályán 3:1-re győzött. Minden statisztika ide kattintva megtekinthető!

Címkék: olasz német lengyel olaszország németország szabó röplabda treviso rzeszów sisley grózer belchatow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr52851161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása