A Dági KSE 3:1-re nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC otthonában a férfi Extraliga ötödik helyéért rendezett rájátszásnak második mérkőzésén. Sikerével a kistelepülés csapata 2:0-s összesítéssel megnyerte a párharcot.

Mintegy harmincfős, szinte kizárólag fiatalokból álló szurkolótábor bíztatta a veszprémieket. Az MKB Veszprém KC kézilabda-utánpótlásában szereplő srácok ők, akiknek a férfi röplabdacsapat kapitánya, Seck György a masszőrük. Igazán remek volt a hangulat az utolsó hazai meccsen. Nagy kár, hogy a korábbi találkozókra nem látogattak ki a lelkes drukkerek. Hogy ezúttal se legyen minden tökéletes, most sem voltak labdaszedők, így a játékosok sétálgattak az elguruló labda után, ez némileg lassította az egyébként jó iramú játékot. A bakonyi klubvezetők a kezdés előtt ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták a Dunaferrhez igazoló Czintula Mihályt, valamint a visszavonuló Németh Ervint és Seck Györgyöt. A Dág sérült centere, Szauter Péter a lelátóról szurkolt csapatának, helyette Locker Péter került a kezdőcsapatba, aki korábban még a felnőtt keretnek sem volt tagja. A házigazdánál a bemelegítés során bokasérülést szenvedett Kráml Szilveszter, akit kisvártatva az öltözőbe támogattak.

Rögtön egy hosszú labdamenettel kezdődött a meccs, Tóth Tibor szerzett pontot a végén, majd Horváth Szabolcs ászt nyitott. Tóth blokkja után már néggyel vezetett a Veszprém, ezért időt kért a Dág (4:0). Magához tért a vendégcsapat, és felzárkózott előbb két pontra (6:4), majd Jánossy Bálint ászértékű nyitásával egyre (7:6). Jól blokkolt a Veszprém, Horváth Szabolcs kezéről megint pontot érően pattant vissza a labda (9:6). Németh Zoltán már az első meccsen, Dágon is jól nyitott, most is bombázott három ászt egymás után (13:7), Oszuska I Zoltán kénytelen volt időt kérni. Ebben az időszakban kiválóan játszott a házigazda, valószínűleg a fantasztikus hangulat is feldobta a játékosokat. Czintula Mihály egy ütésrontás után gyorsan javított, de Jánossy pontjával megint felkapaszkodott a Dág (14:12), a vendégszurkolók hangja is megjött!

Tóth Tibor ezúttal is nagyszerű ütőformában volt, az ő bombája után jöhetett a második technikai (16:13). Persze, a másik oldalon Oszuska I Zoltán sem maradt adós az életerős támadásokkal, de a szervákat ezúttal nem tudták olyan hatékonyan kivitelezni a látogatók, mint hazai környezetben. Németh Zoltán duplája után ismét nőtt a különbség (19:15), de odaát a feladó, Oszuska Gábor megint nagyon jól osztogatott, társai ezúttal is többször üthettek egyes blokkal szemben. Németh Zoltán ásznyitása mutatta, hogy a kistelepülés csapatának fogadása is akadozott. Pollák Ferenc ütést rontott (23:17), de Dolgos Attila vetődés közben rosszul ért a labdához (23:19). Németh Zoltán óriási mentése után Jánossy hibázott akciót, majd Czintula Mihály szélső bombája véget vetett az első szettnek (25:19, 1:0).

Pollák Ferenc ütése nyitotta a második etapot, majd Jánossy Bálint sáncolt nagyot. Belenyúltak Dolgos Attila feladásába, mégis a vendégeknek járt a pont (0:3), hazai részről Tóth Tibor ütése volt az első említésre érdemes momentum (2:4). Czintula Mihály a hátsó sorból ütött, Seck György pedig középről volt eredményes, ezzel egyenlített a Veszprém (5:5). Két dági ütés és egy hazai hiba után hárompontos különbségnél pihentek a csapatok (5:8), aztán Németh Zoltán megint nem találta el a pályát. Fordult a kocka, ezúttal egyértelműen a látogatók irányították a játékot, és határozott, hatékony támadásvezetéssel növelték előnyüket. A bakonyiak egyre több akciót rontottak el, ezért Nyári Sándornak időt kellett kérnie (7:12). Most a Dág blokkolt kegyetlenül, eldőlni látszott a szett. Lendületben és extázisban voltak a vendégek, s minden pozícióból pontot ütöttek (9:16).

Tóth Tibor ejtése csak arra volt jó, hogy visszakapaszkodjon mínusz hatra a házigazda, Czintula rögtön hibázott, ütött egy széleset. Nyári mester beküldte Németh Ervint, Czintula pedig szervált egy szerencsés ászt, erre Oszuska I Zoltán időt kért (12:17). A hazaiak mezőnyben nem igazán tudták hatástalanítani riválisuk ütéseit, pontot érő sáncuk nem volt, támadásban megint gyámoltalan megoldásokat választottak, edzőjük kikérte második idejét (12:20).  Locker Péter megszerezte első pontját egy bombaütés révén, majd elrontott egy nyitást (14:21). Dolgos szervája a hálóban landolt, de ennek ekkor már nem volt jelentősége. A veszprémieknél Puspán Balázs vette át a feladóposztot, Németh Ervin rontott ütést, majd Tóth Tibor rendkívül technikás megoldása ért pontot. Horváth Gábor centerütésével zárult a második etap, jókorát változott a játék képe (15:25, 1:1).

A veszprémi szurkolók rendületlenül bíztatták a hazaiakat, jókora hangzavar közepette. Czintula Mihály pontjára Horváth Gábor válaszolt, majd Pollák Ferenc ásznyitásával és Seck György rossz érintésével már kettővel jobban állt a Dág (1:3). Továbbra is akadozott a házigazda nyitásfogadása, hamarosan már három volt a differencia (3:6). Sokkal intenzívebb, erősebb és pontosabb volt a látogatók támadás-befejezése, aztán Czintula is bemutatott egy akciót ebből a műfajból. A különbség ekkor még nem változott (5:8), hamarosan aztán csökkenni kezdett. A csereként beállt Bársony Tamás nyitása néhány milliméterrel hosszabbra sikeredett a tervezettnél, aztán Tóth Tibor és Czintula Mihály bombázott. Pollák Ferenc pontja kevésnek bizonyult, mert Horváth Gábor ütésrontásával egyenlített a Veszprém. Czintula újabb sikeres ütését követően Oszuska I Zoltán időt kért (10:9).

Varázsütésre javult a bakonyiak játéka, Czintula ütése a dági blokkról a vonalon kívülre pattant, aztán Pollák törte meg a hazaiak jó sorozatát (11:10). Szoros volt az állás, és ezúttal is nagyon jó a meccs, a hangulat pedig továbbra is fergeteges. Seck György is betalált, rajongói alaposan meg is ünnepelték (14:11)! Gyorsan visszazárkózott egy pontra a Dág (14:13), hogy izgalmakból a folytatásban se legyen hiány! Locker egy újabb nagyszerű támadás után megint nyitást rontott, de Pollák Ferenc akciója után már a vendégcsapat vezetett (17:18), Nyári Sándor időt kért. Tóth rontott, Czintula nem, de a túloldalon Pollák sem (18:20). Egy pontatlan feladás után Tóth nem tudta megoldani a kényszerhelyzetet, visszatért Dolgos Attila a feladóposztra. Czintula duplája után még Tóth szervahibája ellenére is reménykedhettek a bakonyiak (20:22). Dolgos blokkolt, már csak egy volt közte, a Dág időt kért (21:22). Seck György nagyon fontos pillanatban sáncolt Oszuska II Zoltán ellen, de Czintula előbb szervát, majd ütést rontott, s ezzel el is intézte a szettet (22:24). Nyári Sándor időt kért, Czintula támadása megint out volt, immár a látogatók vezettek összesítésben (22:25, 1:2).

Horváth Szabolcs újabb remek sáncával vette kezdetét a negyedik etap, majd Pollák Ferenc találta el a terem falát. Oszuska II Zoltán ejtése jelentette az első dági pontot (2:1), majd állásrendi hibát jeleztek a játékvezetők a hazaiaknál. Czintula Mihály jóvoltából ismét kettővel ment a Veszprém, de Oszuska II remek formában támadott, Locker pedig blokkolt, újra egyenlített a Dág (5:5). Tóth Tibor akciója sem eredményezett pontot, Nyári Sándor az első technikait megelőzően időt kért (5:6). A bakonyiak további támadásrontásokkal hozták egyre jobb helyzetbe ellenfelüket, magukat meg egyre nehezebbe (7:12). Innen már nem volt visszaút, jó csapat a Dág, amely élt a felkínált lehetőséggel. Nyári mester időt kért (8:14). A jelentős hátrány után Németh Zoltán ásznyitását követően még felcsillant a remény a hazaiak számára, Oszuska I Zoltán azonnal időt kért (11:14).

Pollák Ferenc ütése hosszú volt, már csak kettő volt közte, amikor Németh Zoltán a hálóba nyitott. Jánossy Bálint bombája következett, a dági szurkolók ekkor már győztesként ünnepelték kedvenceiket (13:17). Igazuk volt, menetelt a kistelepülés együttese, csak a nyitásokkal volt baj, de ezúttal ez is belefért. Le a kalappal a fiatal hazai drukkerek előtt, még ebben az időszakban is elképesztően buzdították csapatukat, pedig ekkor már ők is tudták, hogy nem lesz több szett. Németh Ervin hibázott, aztán javított (15:20), majd jött Jánossy sokadik bombája. Küzdött, hajtott ezerrel a Veszprém, de Horváth Szabolcs pontja után sem tudott felzárkózni, Horváth Gábor blokkolt kettőt, aztán Oszuska II Zoltán intézte el végleg a Dágnak az ötödik helyet (17:23, 1:3)!

A Dág számára szépen zárult ez az egyébként is kiváló szezon. Az együttes veretlenül nyerte az NB I alapszakaszát, majd az Extraliga elődöntőjébe jutástól sem állt távol, végül az ötödik helyen végzett. A Veszprém hatodik helye az itt nem részletezett problémák és a háttér ismeretében teljesen reális, noha a tavalyi négy közé jutás után némileg csalódás.

Extraliga, férfiak, az 5. helyért, 2. mérkőzés

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – Dági KSE 1:3 (19, –15, –22, –18)
Veszprém, 150 néző. Játékvezetők: Vári, Pőcze
Veszprém: Dolgos 3, Seck 3, Czintula M. 18, Németh Z. 10, Tóth T. 14, Horváth Sz. 5. Csere: Horváth Á., Katona P. (liberók), Németh E. 2, Puspán, Nagy A. 1. Edző: Nyári Sándor
Dág: Oszuska G. 3, Horváth G. 9, Jánossy 16, Pollák 20, Oszuska II Z. 17, Locker 6. Csere: Zirigh (liberó), Bársony. Edző: Oszuska I Zoltán, Szauter Ferenc

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 13:7, 14:12, 19:15, 23:17. 2. játszma: 5:8, 9:14, 12:19, 14:23. 3. játszma: 5:8, 14:11, 18:19, 22:23. 4. játszma: 6:8, 8:14, 15:19, 17:23

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Dág javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – A mai mérkőzés kicsinyített változata volt az egészéves szereplésünknek. Nagyon szép és elegáns megoldások váltogatták egymást a mi részünkről az egész meccsen. A Dág egységes és nagyon lelkes, iskolázott csapat benyomását keltette, és ezt alá szeretném húzni. Ez ellen nekünk nem nagyon volt megoldásunk, pláne, hogy néhány kulcsemberünk megint halványan teljesített. A bemelegítés utolsó pillanatában Kráml Szilveszter bokasérülést szenvedett, láttam, hogy ez megviselte a játékosokat, és a harmadik játszmától kezdve Tóth Tibor is folyamatosan jelezte, hogy baj van. És tényleg baj volt, a negyedik játszmában le is kellett őt cserélnem. Ezt mi nem bírjuk el. A hatodik hely a minimális célkitűzés teljesítését jelenti, de erre különösebben nem lehetünk büszkék.
Oszuska I Zoltán: – Szerintem erőn felül játszott a csapat, nem gondoltam, hogy ebben az összeállításban nyerni tudunk, de mindenki jó volt, az újonc Lockner Péter is, aki eddig nem is volt velünk meccsen, tehát még mez sem volt rajta, soha életében. Hibátlanul ütött középen, a végén már át is nyitott kettőt, az egy döntő fordulat volt a meccsen! Csapatként nagyon jól dolgoztak a srácok, egyenletesen játszottunk. Nagyon örülök, hogy nyertünk, erős a Veszprém! Foghíjasnak néztünk ki, de úgy látszik, sikerült pótolnunk Szauter Pétert. Végül összesen négyszer kaptunk ki a bajnokságban, ilyen szempontból ez az eddigi legjobb szereplésünk.

Köszi Viki! :)

Címkék: veszprém röplabda extraliga dág vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr962848778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása