A Szombathelyi Egyetemi SE nagy meglepetésre 3:1-re nyert a városi rivális Vasi Sportakadémia ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 19. fordulójában. A Sümeg simán verte a Haladást.

Igencsak foghíjas volt mindkét szombathelyi csapat, a hazaiak nyolc, a VSA tíz játékost szerepeltetett a jegyzőkönyvben, de a pályán csak hetet-hetet. A legnagyobb érvágás a SZOESE-nél az ismét megsérülő Bán Éva elvesztése volt, az Akadémia legjobbja, Wlassits Brigitta munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott. A papírformának megfelelően magabiztosan kezdett a VSA. Simon Judit nyitássorozata tovább növelte a vendégek előnyté, és meg is hozta a játszmagyőzelmet az erőtlenül támadó Egyetem ellen (16:25, 0:1).

A második szettet viszont az egyetemisták kezdték jobban, már sokkal biztosabb volt az alapjátékuk és a sáncuk is a nyitásfogadási problémákkal is küzdő VSA-nál. Egyenlítettek is (25:19, 1:1). Nem voltak hosszú labdamenetek a harmadik játékrészben sem, de míg a hazaiaknál szinte mindenki, a másik oldalon jórészt csak Koltayné tudott zavart okozni az ellenfél soraiban (25:21, 2:1). Fordulatos, kiegyenlített játékot hozott a negyedik játszma. 12:13 után fordított az álláson a SZOESE. 22:16 után még egy utolsó rohammal megpróbálkoztak az akadémisták, 24:24-nél egyenlítettek is, de a játszmaállást már nem tudták egalizálni (26:24, 3:1).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Szombathelyi Egyetemi SE – Vasi Sport Akadémia 3:1 (–16, 19, 21, 24)
Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Prukner, Kiss L.
SZOESE: Koronczai, Horváth M., Tóth, Tischler, Kele, Poórné. Csere: Simon (liberó). Edző: Lajkó György
VSA: Németh, Koltyané, Varga, Tarlaczné, Náray, Simon. Csere: Sipos (liberó). Edző: Mucsi Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Lajkó György: – Nagyon örülök, hogy a lányok végre azt nyújtották, amit a lelkük mélyén akarnak. Remélem, ez a győzelem lendületet ad a következő mérkőzésekhez is.
Mucsi Péter: – Hatan hiányoztak tőlünk, örülök, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, teljesen át kellett szervezni a csapatot. Jó mérkőzés volt.

Sümegi RE – Haladás VSE 3:0 (16, 8, 9)

(forrás: Vas Népe)

Címkék: egyetem szombathely röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342825130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása