A Nyíregyházi Főiskola SE női csapata a jelenlegi bajnoki szezont az Extraligában töltötte, és bár a középszakasz után kiesett az NB I-be, a klubnál folytatják a munkát, a lelkesedésük nem tört meg, sőt! Egy országos viszonylatban is újszerű jövőképet festenek, amelynek első állomása a szerdai sajtótájékoztató volt. Önkormányzati támogatás híján saját erőből igyekeznek fenntartani magukat. Az apadó források időszakában ez különlegességnek számít.

A napokban megnyílt Carro Pub és a Pajtikám Pizzéria egyedisége abban is rejlik, hogy a bevételből a Nyíregyházi Főiskola SE csapata is részesedik. Az igazolt sportolók és a főiskolások kedvezményesen fogyaszthatnak a Nyár utcai helyiség kínálatából, és a kizárólag kiszállításra berendezkedő pizzéria választékából. Jótékony célt is szolgálnak: a közelmúltban elhunyt, köztiszteletben álló Szekér László lányának, Szekér Barbarának is juttatnak a bevételből. A Pajtikám egyébként a Tanár úr által sűrűn használt megszólítás volt, a carro pedig az olasz nyelvben a szekér szó megfelelője.

Fotógaléria itt!

„Nagyon hiányzik Szekér Laci nyugodt, mindig kiegyensúlyozott modora, finom, visszafogott humora – mondta Máté János klubelnök, a Nyíregyházi Főiskola Testnevelés és Sporttudományi Intézetének vezetője. – Jó volt vele találkozni, beszélgetni, együtt dolgozni. A tanszéken a kollégái, hallgatói szerették és tisztelték. Becsülendő, hogy egy ilyen nemes kezdeményezéssel is emlékeznek egy szerény, precíz, segítőkész sportemberre.”

Ami pedig a csapatot illeti, a bravúros kaposvári győzelem után a bajnokság zárásaként még egy csepeli út vár a lányokra. Az évet a legmagasabb osztályban kezdő együttes jelenleg az NB I-ben szerepel, és jó esélye van arra, hogy az országos összevetésben a kilencedik helyen végezzen.

(forrás: Index Kelet, bulvaros.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola nyíregyházi főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242824189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása